Grozil s pištolo in nožem

KRONIKA – V ponedeljek ob 21.24 je moški poklical na policijo in povedal, da ga je v Kopru napadel neznanec, ki ga je udaril in mu grozil s pištolo. Policisti so v postopku ugotovili, da je 23-letni Izolan na parkirišču za pokopališčem v Kopru z resno grožnjo, katero je podkrepil z uporabo pištole, noža in fizične sile, hotel od 24-letnega Koprčana izterjati namišljen dolg v višini 2.000 evrov. Policisti so mu na kraju zasegli nož, medtem ko pištola ni bila najdena. Odredili so mu pridržanje, sledi mu kazenska ovadba zaradi izsiljevanja.

Koprskemu mestnemu redarju je dopoldne v Semedeli nekdo na parkirišču z motorja ukradel ključe in čelado, skupaj vredno 400 evrov.

Okoli 18. ure so imeli policisti na avtocestnem počivališču Ravbarkomanda (smer Koper) v postopku 40-letno voznico osebnega avtomobila. Ugotovili so, da je vozilu potekla registracija že 1.3.2014. Izdali so ji plačilni nalog in ji s potrdilom odvzeli registrske tablice ter prometno dovoljenje. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo. V nadaljnjem postopku so ugotovili, da ima njen 44-letni sopotnik pri sebi manjšo količino prepovedane droge konoplja, kar so mu zasegli in zadevo obravnavali kot prekršek.

Sorodni članki