Smrtna žrtev v nesreči na Ilirsko-bistriškem

KRONIKA – V nedeljo ob 7.31 se je med Pregarjami in Tominjami zgodila huda prometna nesreča. 21-letni domačin je peljal z osebnim avtomobilom po lokalni cesti od Pregarij proti Harijam in prehiteval vozilo pred seboj. Po končanem prehitevanju je izgubil kontrolo nad vozilom in zapeljal izven ceste, kjer se je vozilo pričelo prevračati in je trčilo v drevo. Voznik in potnik sta ostala v vozilu. Voznik je na kraju umrl, zdravnik je zanj odredil obdukcijo, njegov 22-letni sopotnik pa se je v nesreči huje poškodoval.

V petek popoldne so policisti 24-letnemu državljanu Italije v Sežani zasegli motorno kolo Piaggio Carnaby 125 ccm, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja A kategorije. Prav tako voznik in sopotnik nista uporabljala varnostne čelade. Sledil mu je obdolžilni predlog na sodišče Sežana, in sicer zaradi kršitev 50/8 člena ZVoz in 34/5 Zprcp, vozilo so mu zasegli.

Popoldne so policisti na mejnem prehodu Dragonja ob kontroli pri 30-letniku iz Hrastnika našli črno platneno vrečko, v kateri je bil PVC zavitek s posušenimi rastlinskimi delci rjavo zelene barve, PVC zavitek z belo prašnato snovjo, zavitek s kristalno snovjo rjave barve, PVC zavitek s kristalno snovjo rjave barve in PVC vrečka s štirimi tabletami. Za vse snovi so policisti posumili, da gre za prepovedane droge, zato so bile poslane na ekspertizo. Sopotnik se je izkazal z neveljavno osebno izkaznico, zato so mu izdali plačilni nalog.

Ob 20.38 so policisti v Kopru ustavili 48-letnega voznika iz Loške doline, za katerega so ugotovili, da ima ukrep prepovedi vožnje z odložitvijo. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,79 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi mu enoten obdolžilni predlog.

V Povžanah pri Materiji je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom odnesel 150 evrov.

V soboto ob 2.55 so koprski policisti 43-letnemu vozniku iz Sevnice zasegli osebni avto, ker so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitve določil ZPrCP mu sledi enotni obdolžilni predlog na sodišče Koper, oddelek za prekrške.

V soboto so policisti na mejnem prehodu Starod, na izstopu iz države, sedmim državljanom Francije zasegli prepovedano drogo marihuana in hašiš, in sicer petkrat (od 0,32 g do 2.95 g) marihuano ter dvakrat (1,18 g in 2,66 g) hašiš. Za vse so uvedli hitri postopek in jim prepovedano drogo zasegli. Globo in takse so plačali na kraju.

Ob 14.11 so bili na policiji obveščeni, da je v Simonovem zalivu voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo in odpeljal. Policisti so ugotovili, da je 60-letni voznik z osebnim avtomobilom trčil v parkirano vozilo pri hotelu in odpeljal. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil in ni podpisal zapisnika, nato mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega je prav tako odklonil. Preko evidenc je bilo ugotovljeno, da ne posreduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 18.34 so policisti prejeli anonimno obvestilo, da pod nadvozom na Rudi stoji osebni avto, moški v njem je močno vinjen in verjetno bo peljal naprej proti Kopru. Ustavili so ga pred Koprom. Alkotest mu je pokazal 1,7 mg/l, nima veljavnega vozniškega dovoljenja, storil pa je še nekaj manjših prekrškov. Vozilo so mu zasegli, odredili so mu pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 17.55 je na Belvederju nad Izolo prišlo do prometne nesreče. Udeležena sta bila voznik neregistriranega osebnega avtomobila znamke Ford Focus z nameščeno pretečeno registrsko tablico, 49-letni Koprčan, in državljan Italije, voznik osebnega avtomobila znamke Audi A4. Do nesreče je prišlo na cesti od drevoreda Strunjan proti Belvederju. V postopku je bil odrejen alkotest zoper oba voznika, pri čemer je državljan Italije napihal 0.00 mg/l, Koprčan pa 0.81 mg/l. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročil Koprčan zaradi prekratke varnostne razdalje. Pri sebi ni imel dokumentov in je trdil, da poseduje vozniško dovoljenje BiH. Po evidencah ne poseduje slovenskega vozniškega dovoljenja, čeprav tu dejansko prijavljeno živi od leta 2011. Vozilo so mu zasegli. Izdali so mu plačilni nalog.

Zvečer je državljanka Češke v Kopru prijavila tatvino. V parku ob tržnici v Kopru je nekdo izkoristil njeno nepazljivost in ji ukradel fotoaparat Nikon D3000 skupaj s pripadajočim objektivom. Oškodovana je za 600 evrov.

Ob 21.40 so sežanski policisti odredili pridržanje 52-letnemu italijanskemu državljanu, in sicer zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0.64 mg/l). Začasno so mu zasegli vozniško dovoljenje in ga peljali na sodišče v Sežano.

V Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v trgovino z računalniško opremo. Odnesel je tri prenosne računalnike in 20 mobilnih telefonov.

V noči na nedeljo ob 4. uri so policisti v Landolu pri Postojni ustavili 20-letno domačinko z osebnim avtomobilom, kateri je alkotest pokazal 0,81 mg/l. Poleg tega je voznica začetnica. Sledi ji obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 8. uri zjutraj sta državljana Švice v Kopru prijavila, da sojima med spanjem ukradli dva nahrbtnika z dokumenti in tabličnim računalnikom. Oškodovana sta bila za 700 evrov. Pozneje so v bližini našli nahrbtnika, vendar brez vsebine. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 30-letni Ljubljančan  ob 1.42 prišel do hostla v Kopru in se napotil do sob, medtem ko je 39-letna Ljubljančanka ostala na terasi in opazovala okolico. Za tem je moški vstopil v odklenjeno sobo, v kateri sta spala oškodovanca, in iz nje ukradel dve torbi. Vsebino torb sta Ljubljančana nato pregledala v bližini in vrednejše predmete odtujila (denarnico z vsebino, potna lista, denar, digitalni fotoaparat, i-Pod znamke Apple, sončna očala in druge predmete). Ob 10.15 so ju policisti po opisu izsledili v Kopru in jima odvzeli prostost. Zasegli so jima ukradene predmete in jih vrnili oškodovancema. Sledi jima kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo državljanoma Švice, medtem ko sta spala, ukradel dva nahrbtnika z dokumenti, tabličnim računalnikom, telefonom in 200 evrov. V neposredni bližini sta bila najdena nahrbtnika, vendar brez vsebine. Oškodovana sta za 700 evrov.

Zjutraj so piranski policisti ustavili 38-letnega Domžalčana, ki ima veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

Na počivališču Studenec (proti Ljubljani) so neznanci ponoči državljanoma Bolgarije, medtem ko sta spala, ukradli torbo, v kateri sta bila potna lista oškodovancev, tablični računalnik Asus, digitalni fotoaparat Olympus, potni list za mačko, ključi stanovanja, rezervni ključi vozila in 1000 evrov gotovine. Oškodovana sta za 1500 evrov.

Ob 18.17 so imeli na mejnem prehodu Dragonja v postopku dva 18-letna državljana Nemčije, ki sta imela v vozilu manjšo kartonsko škatlo, v kateri so bili posušeni rastlinski delci rjavo zelene barve. Zasegli so 4,31 gramov konoplje, nato pa še PVC vrečko, v kateri je bilo 6,62 gramov konoplje in 3,99 gramov hašiša. Obema izdana odločba v hitrem postopku, in sicer zaradi kršitve 33/1 čl. ZPPPD.

Na mejnem prehodu Starod so dvema državljanoma Francije zasegli 0,93 g in 3.91 g marihuane. Obema je sledil hitri postopek z odločbo.

Sorodni članki