Ob vlomu v hišo vsiljivca napadla stanovalko

KRONIKA – V ponedeljek ob 19.07 so bili policisti obveščeni, da sta popoldne okrog 14. ure v stanovanjsko hišo v Kopru skozi stranska vrata vstopila dva zamaskirana neznanca. Ko ju je zagledala 82-letna domačinka, se je prestrašila in zakričala, eden od njiju pa jo je odrinil. Pri tem je padla, z glavo udarila v omarico in izgubila zavest. V nezavesti je bila približno do 18.30. Ukradli so ji 120 evrov. Gospa ima rano na zatilju, zanjo so poskrbeli bolničarji. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na gradbišču v Divači je v zadnjem tednu nekdo iz odprtega skladišča ukradel 20 komadov opažnih plošč in 200 komadov lesenih opažnih plošč, vrednih 4.500 evrov.

V Kopru pred enim od trgovskih centrov je 35-letno domačinko udaril 22-letni Ljubljančan in jo pri tem poškodoval. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilništva.

Koprski policisti so dobili prijavo nasilja v družini. Moški je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe ter surovega ravnanja. Večkrat je zadnjem obdobju izvajal fizično nasilje nad svojo partnerico v prisotnosti otrok. Pri tem ji je tudi zagrozil, da jo bo ubil, kar je podkrepil s pištolo. Osumljenemu so odvzeli prostost, Sledi mu kazenska ovadba.

Kaznivo dejanje nasilja v družini so obravnavali tudi piranski policisti. Moški je s svojo partnerko grdo ravnal, jo pretepal in z njo ravnal boleče in ponižujoče ter jo spravljal v podrejen položaj pred otrokom. Sledi mu kazenska ovadba, izrečena mu je bila tudi prepoved približevanja.

V Sežani je nekdo vlomil v barako na vrtu in lastnikom ukradel udarno kladivo in vrtalni stroj Makita ter motorno žago Stihl. Škode je za 2200 evrov.

Opolnoči so policisti na Prešernovi v Izoli ustavili 24-letnega državljana Srbije z osebnim avtomobilom. Alkotest mu je pokazal 0,63 mg/l. Pridržali so ga do privedbe na sodišče. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 3.16 so izolski policisti 47-letni voznici osebnega avtomobila zasegli vozilo, ker je vozila v času postopka začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo na Kozini vlomil v prostore podjetja. Storilci so iz ograjenega prostora odnesli vitel in dva cepilca ter traktorski cirkular. Odpeljali so se z belim kombijem. Podjetje je oškodovano za 4200 evrov.

Sorodni članki