Nesreča s skuterjem zaradi prevelike hitrosti

KRONIKA – V nedeljo ob 18.56 se je v Komnu zgodila prometna nesreča. 32-letnik je vozil neregistriran skuter Yamaha Aerox in zaradi neprilagojene hitrosti padel. Njegov 40-letni sopotnik na skuterju je bil lažje poškodovan, voznik pa huje. Alkotest mu je pokazal 0,75 mg/l. Vozniku sledi obdolžilni predlog, sopotniku pa plačilni nalog zaradi neuporabe čelade.

V postojnski prodajalni so ugotovili, da jim je nekdo ukradel kaminsko peč znamke Norma Zibro, vredno 700 evrov.

V petek ob 21.11 je policiste poklicala 29-letna Cerkničanka in povedala, da je na cesti od Strunjana proti Izoli na njen vozni pas zapeljal neznan voznik temnega vozila in ji poškodoval vzvratno ogledalo, nato pa odpeljal proti Portorožu. Nato so ob 21.37 dobili obvestilo iz Portoroža, da se je na sprehajalni poti proti Bernardinu osebni avto Peugeot 308 zaletel v odbojno ograjo. Vozilo je zelo poškodovano, okoli avta pa hodita mlajša moška, ki sta po vsej verjetnosti pod vplivom alkohola. Policisti so na kraju ugotovili, da ima vozilo izpraznjeni in zveriženi pnevmatiki, v bližini ni bilo nikogar. Pozneje so izsledili voznika, 31-letnega Pirančana. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.79 mg/l. Pri ogledu vozila in zbranih obvestil so nadalje ugotovili, da je Pirančan povzročil tudi prometno nesrečo v Strunjanu, in sicer zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, ko je trčil v Cerkničanko.

V Dekanih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je lastnikom ukradel 1.030 evrov.

V industrijski coni na Kozini je nekdo vlomil v skladišče, od koder je ukradel 10 novih mobilnih telefonov znamke Nokia Lumia in 4 tablice Samsung Galaxy. Podjetje je oškodovano za 3200 evrov.

V Divači je nekdo vlomil v poslovni objekt in tam v trezor, od koder je odnesel 300 evrov. Če je vzel še kaj drugega, bodo ugotovili po opravljeni inventuri.

V noči na soboto je v eni od igralnic v Portorožu do ženske pristopil moški, ki je rekel, da potrebuje denar. V rokah je držala 400 evrov, ko ji je moški izročil dokument in dejal, da samo denar pokaže ženi. Nato ji je denar izvlekel iz rok in zbežal. Policisti so z zbiranjem obvestil drzne tatvine osumili 25-letnega državljana Hrvaške, ki mu sledi kazenska ovadba.

Ob 1.23 se je na eni od obalnih občin sprožil alarm. Policisti so na kraju ugotovili, da je nekdo vlomil v objekt in premetal notranjost, nato pa odnesel prenosni računalnik znamke Acer, vreden 600 evrov.

Ponoči je nekdo vlomil v koprsko podjetje. V prostorih je vlomil v blagajno, od koder je ukradel 150 evrov.

V Ankaranu so domačinu s parcele ukradli manjši kmetijski stroj mulčar znamke Hashio, rdeče barve, vreden 4000 evrov.

V Ankaranu je nekdo ukradel priklopnik za vleko čolna znamke Ellebi, vreden 1000 evrov.

V Postojni je zvečer moški med prepirom udaril svojo partnerico, za kar so mu policisti izdali plačilni nalog.

V noči na nedeljo ob 2.37 so na policiji prejeli klic, da iz Semedele opazujejo, kako na parkirnem prostoru pred stadionom nekdo z osebnim avtomobilom divja. Na kraju so policisti ugotovili, da je 19-letna voznica iz Ilirske Bistrice nenadno speljevala in ustavljala na parkirišču. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonila, prav tako tudi strokovni pregled. Med postopkom se je do policistov nedostojno obnašal še 28-letni Pivčan, ki je bil z njo. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo, Pivčanu izdali plačilni nalog za kršitev, voznici pa sledi obdolžilni predlog.

V Sežani je nekdo vlomil v trgovino, od koder so odnesli štiri motorne žage v skupni vrednosti 1.663 evrov in blagajniški minimum 146 evrov.

Dopoldne je v Ilirski Bistrici nekdo trčil v parkirano vozilo domačina, nato pa odpeljal. Na kraju je ostala registrska tablica. Policisti so 39-letnega kršitelja izsledili, nato pa so mu izdali plačilni nalog.

V Hrvatinih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom je ukradel denarnico s 1000 evri gotovine, nato pa še iz spalnice 1200 evrov.

Ob 16.43 se je 30-letni Mariborčan na mejnem prehodu Sečovlje izkazal z nacionalno osebno izkaznico in vozniškim dovoljenjem Slovenije. Pri preverjanju so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja od 17.6.2014. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu zasegli osebno vozilo.

Ob 17.09 so imeli policisti v Petrinjah pri Kozini v postopku 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil 108 km/h (omejitev 90 km/h). Ker je kazal znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,89 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Slavini pri Postojni so ukradli osebni avtomobil Golf 5, črne barve, reg. štev PO A9-129. Vozilo je bilo parkirano na neograjenem dvorišču.

V Kopru je nekdo ponoči ukradel kolo z motorjem Piaggio Energy NRG Pover 50, reg. št. KP AN-67, črn z rdečimi nalepkami.

Sorodni članki