Prevrnjena jadrnica zaustavila promet na avtocesti

KRONIKA – V ponedeljek ob 15. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti med Kozino in Divačo, kjer se je prevrnilo terensko vozilo s pripeto 8-metrsko jadrnico. Promet proti Ljubljani je bil zaprt oziroma preusmerjen na regionalno cesto. Policisti so na kraju ugotovili, da se je z vozilom prevrnil 56-letni državljan Češke. V nesreči ni bil nihče poškodovan, Čehu pa so izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Cesta je bila ponovno odprta ob 18.34.

V Portorožu so policisti ustavili 26-letnega voznika mopeda Piaggio iz Izole. Zaradi suma, da vozilo presega konstrukcijsko dovoljeno hitrost, je bil za moped odrejen izredni tehnični pregled, kjer je bila izmerjena hitrost vozila 58 km/h. Vozniku sledi obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Popoldne so policisti ustavili še dva mladoletnika z mopedi. Za oba so posumili, da imata predelani vozili. Za prvo kolo z motorjem je bila na izrednem tehničnem pregledu izmerjena hitrost vozila 50 km/h, za drugo pa 56 km/h. Obe vozili so zasegli, mladoletnikoma pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.38 so policisti v Komnu ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Voznik si prevoza domov ni zagotovil, prav tako je v postopku večkrat izjavil, da bo sam nadaljeval z vožnjo, zato mu je bilo odrejeno pridržanje po 24/1 čl. ZPrCP. Sledi mu obdolžilni predlog.

Iz priveza na Sv. Katarini je nekdo s čolna ukradel izvenkrmni motor Honda 90. Lastnika je s tem po prvih podatkih oškodoval za 12.000 evrov. Policisti so na kraju ugotovili, da je bilo izvršenih več tatvin motorjev s plovil, po trenutnih podatkih še najmanj s treh.

V noči z 20. na 21. september je nekdo v Občini Hrpelje – Kozina izpred stanovanjske hiše ukradel odklenjeno osebno vozilo VW Polo, modre barve, reg. štev. PO A4 – 901. V ponedeljek so bili policisti obveščeni, da je bilo vozilo najdeno zapuščeno pri kontroli parkiranih vozil na Dunaju. Po zaključenih postopkih bo vrnjeno lastniku.

[slika je simbolična]

Sorodni članki