Šahovki turnir na Bernardinu

V soboto, 23. julija 2016 se je na portoroškem Bernardinu pričel jubilejni 10. Portorož open v šahu. Prijavljenih je skoraj 150 igralcev in igralk iz 16 držav, med njimi 6 velemojstrov. Po nekajletnem zatišju se nadaljuje bogata portoroška šahovska tradicija. V šestih desetletjih je na številnih turnirjih v Portorožu in okolici nastopilo na stotine velemojstrov, med njimi svetovni prvaki Bobby Fischer, Mihail Talj, Vasilij Smislov, Tigran Petrosjan in Aleksander Halifman, svetovna prvakinja Žuža Polgar ter njena sestra Judit, najboljša šahistka vseh časov, ki je nastopala le v moški konkurenci.

Portoroški turnir bo eden najkvalitetnejših letošnjih odprtih turnirjev v Sloveniji, primerljiv je s tradicionalnim Hitovim opnom v Novi Gorici. Ob mednarodno uveljavljenih tujih in domačih igralcih, ki se bodo potegovali za lepe nagrade, bodo svojo priložnost iskali dokazovanja željni mladi slovenski šahisti in šahistke. Turnir pa je priložnost tudi za domače ljubitelje šaha, ki si lahko izdatno popravijo svoj FIDE rating.

Na sporedu je 9 krogov po švicarskem sistemu. Partije se bodo vsakodnevno pričenjale ob 18. uri. V nedeljo, 24. julija, sta na sporedu dva kroga, dopoldanski je ob 10. uri; ob isti uri se prične tudi zadnji krog v nedeljo, 30. julija. 

Sorodni članki