Ustavljali tujca v avtomobilu in ga okradli

KRONIKA – V petek med 21.30 in 21.50 uro je 23-letni državljan Francije vozil po Šmarski cesti in na makadamskem parkirišču opazil tri moške, ki so mahali z rokami. Ko se je zaustavil, je odprl okno, takrat pa je eden od moških z roko segel v notranjost vozila in izvršil tatvino torbice, v kateri je imel dva potna lista, vizo in 200 evrov. Po dejanju so neznani moški zbežali v neznano smer.

Opis storilcev:

– moški kratko ostriženih svetlih las, visok 180 cm, svetle polti, pegast nos, oblečen v belo majico s kratkimi rokavi

– moški skodranih rjavih las, visok 180cm, oblečen v jeans jakno

– za tretjega moškega ni opisa.

Nekdo je v času od 6.7.2016 do 22.7.2016 prišel v garažno hišo v Kopru in s prikolice ukradel čoln znamke MK Futura S Zodiak International, z reg. oznako IZ-787 ter s tem lastnika oškodoval za 2.500 evrov.

V petek popoldne so imeli policisti v Kopru v postopku 22-letnega domačina, ki je vozil neregistrirano motorno kolo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Hitri test je pokazal, da je vozil pod vplivom mamil, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. V postopku mu je bil zasežen še manjši zavitek s prepovedano drogo. Motorno kolo mu je bilo zaseženo, podan bo obdolžilni predlog.

Malo po 19. uri je 25-letni voznik neregistriranega mopeda vozil po cesti Obala v Luciji in trčil v pred njim vozeči osebni avtomobil. Voznik in potnica sta padla in se lažje telesno poškodovala. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik mopeda vozil pod vplivom alkohola (0,64 mg/l) ter da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Med obravnavo prometne nesreče se je povzročitelj pričel nedostojno vesti do policistov in zdravstvenega osebja, ni upošteval zakonitih ukazov policistov ter se aktivno upiral v sled česar so bila uporabljena prisilna sredstva do prevoza v bolnišnico Izola, kjer je bil opravljen strokovni pregled.

V noči na soboto ob 0.50 uri so koprski policisti pridržali 43-letnega državljana Nemčije, ki je pred tem pod vplivom alkohola izzival k pretepu ljudi na parkirišču v Kopru in se kljub zakonitim ukazom policistov ni umiril. Na policijski postaji je tujec pričel razbijati klimatsko napravo in grozil policistom, zaradi česar je bil vklenjen. Podana je bila kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

Ob 2. uri je 46-letni državljan Italije z osebnim avtomobilom trčil v prometni znak na Šmarski cesti v Kopru. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (074 mg/l).

Ob 3.30 uri so policisti v Ilirski Bistrici pridržali 34-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,95 mg/l).

Ob 21.30 uri so policisti na Ravbarkomandi ustavili kombinirano vozilo, katerega voznika so pred tem trikrat pravilno ustavljali, vendar se voznik ni ustavil. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 34-letni državljan Slovenije vozil pod vplivom alkohola (1,05 mg/l), zaradi česar je bil pridržan.

Ob 22.20 uri so koprski policisti v Kopru ustavljali osebni avtomobil, katerega voznik ni ustavil in je z veliko hitrostjo odpeljal v smeri šmarske ceste. V Šmarjah ga je poskušala ustaviti druga policijska patrulja, voznik pa je obrnil in z veliko hitrostjo odpeljal v smeri Kopra. Med zasledovanjem je prišlo do oplazenja med bežečim osebnim avtomobilom in službenim vozilom policije. Ustavljen je bil malo pred mestom Koper, pri tem pa so 27-letni voznik iz Trzina, 26-letni sopotnik iz Trzina in 30-letni sopotnik iz Kamnika poskušali zbežati. Vsi trije so bili takoj prijeti. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje. Voznik je bil pridržan, potnika pa sta bila izpuščena.

Ob 4.40 uri so policisti ponovno ustavili isti osebni avtomobil, ki ga je tokrat vozil 26-letnik. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Bil je pridržan in podan obdolžilni predlog.

Nekdo je v nedeljo okoli 4.30 ure pristopil do hotela v Piranu, kjer je splezal na balkon in vstopil skozi balkonska vrata v sobo. Iz sobe je ukradel dokumente, 80 evrov in sončna očala. Nato je na isti način vstopil še v drugo sobo, kjer je ukradel dva telefona, 380 evrov in nahrbtnik z oblačili.

V noči na ponedeljek ob 0.30 uri so policisti v Izoli ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (1,09 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.35 uri sta dva moška vlomila v stanovanje v Bertokih, pri tem pa ju je pregnal lastnik, ki je v stanovanju spal. Storilca sta zbežala v neznani smeri.

Sorodni članki