S pištolo v zlatarno

KRONIKA – V sredo ob 13.32 so bili policisti obveščeni o poskusu ropa v zlatarno v Portorožu. Ko je bila v prodajalni uslužbenka, sta vstopila dva mlajša moška. Eden od njiju je izza hrbta potegnil pištolo, uslužbenka pa se je ustrašila in pričela kričati. Zatem sta oba pobegnila. Uslužbenka je najprej poklicala lastnika, šele nato sta obvestila policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Luciji je nekdo vlomil v kamp hišico, od koder je odnesel žar, mikrovalovno pečico in manjši televizor, skupaj vredno 300 evrov.

Na Baču pri Ilirska Bistrici je nekdo v času od 1.5. do 5.8. neovirano prišel pred gospodarsko poslopje, kjer je imelo podjetje zloženih približno 25 kolutov optičnega kabla različnih debelin in kapacitet in si jih protipravno prilastil. Podjetje je oškodovano za približno 25.000 evrov.

Postojnski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja.

Ob 3.55 so na policiji prejeli obvestilo, da nekdo z osebnim avtomobilom Toyota divja po Kopru in obrača z ročno. V vozilu sta bila 21- in 31-letni Izolan. 31-letniku, ki je vozil, so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonil, prav tako je odklonil vse nadaljnje postopke. V postopek se je začel vmešavati mlajši sopotnik. Ukazali so mu, naj se umiri in se ne vmešava v postopek, vendar tega ni storil in je v vinjenem stanju nadaljeval s kršitvami. Odredili so mu pridržanje in zanj uporabili prisilna sredstva. Pridržanje so odredili tudi vozniku, saj si ni zagotovil prevoza, zato je bilo mogoče sklepati, da bo z vožnjo nadaljeval. 21-letnemu Izolanu sledi plačilni nalog, 31-letnemu vozniku pa obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola oz. odklona preizkusa alkoholiziranosti.

Sorodni članki