Italijan bežal pred policisti

KRONIKA – V sredo ob 2.03 so policisti pričeli pri Kopru ustavljati osebno vozilo Nissan. Voznik je peljal po Šmarski cesti in pospeševal, nato pa zapeljal proti Bertokom. Tam so ga ponovno skušali zaustaviti, vendar je peljal proti Bivju in znakov za ustavljanje ni upošteval. Vozil je naprej proti Dekanom, in sicer zelo predrzno, vijugal je z leve strani cestišča na desno in obratno, na zvočne in svetlobne signale policistov pa ni ustavil. Ob 2.17 je v Cepkih vozil po nasprotnem smernem vozišču ter namerno zavil z levega na desni pas in bočno trčil v policijsko službeno vozilo Škoda Octavia, katerega je odbilo v hišo, Nissana pa je zavrtelo in je trčil v brežino. Na službenem vozilu je nastalo za približno 4.000 evrov škode. Voznik osebnega avtomobila je bil 33-letni državljan Italije, ki se je v nesreči poškodoval, zato so ga odpeljali v izolsko. Sledi mu kazenska ovadba.

Na mejnem prehodu Sočerga je 21-letni državljan Francije pri pregledu osebnega avtomobila iz hlač izvlekel smolnato snov rjave barve in jo izročil policistu. Snov so mu zasegli in jo odpeljali na ekspertizo, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo konopljina smola, in sicer 3,42 gramov. Zoper Francoza je bil uveden prekrškovni postopek. Na kraju je plačal globo in sodne takse. Dobri dve uri za tem so še enemu državljanu Francije zasegli 2,67 g konopljine smole. Zaradi kršitve zakona je bil izpeljan hitri postopek. Plačana je bila globa in sodna taksa.

V Kopru je nekdo pred dnevi vlomil v stanovanje na Cesti na Markovec. Stanovanje je pregledal, vendar ni nič odnesel. Lastnik je zaradi poškodb vrat oškodovan za 700 evrov.

Ob 12.53 so imeli policisti na mejnem prehodu Sočerga v postopku 36-letnega državljana Nemčije, ki je želel izstopiti iz države. Pri pregledu vozila (kombinirano vozilo VW Caravelle) z zatemnjenimi stekli so ugotovili, da je imel v vozilu tri otroke z dokumenti, poleg teh pa še šest skritih, brez veljavnih dokumentov. Najstarejši otrok ima 13 let, najmlajši 6 let, vsi pa so njegovi otroci. Trije so bili pokriti z deko na klopi v drugi vrsti, trije pa so klečali med drugo in tretjo vrsto, pokriti z brisačami. Policisti so mu izdali plačilni nalog in mu zasegli listine za zagotovitev izvršitve plačila 2.000 evrov kazni. Ob 14.30 uri je poravnal izrečeno globo.

Na Debelem rtiču je nekdo iz odklenjene garderobne omarice ukradel denarnico, v kateri je imela zaposlena nekaj gotovine, osebno izkaznico, vozniško dovoljenje, bančne ter razne druge kartice. Oškodovana je za 200 evrov.

Koprski policisti so popoldne obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu je bila izrečena prepoved približevanja, sledi pa mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilje v družini in kaznivo dejanje zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Sorodni članki