Pri Senožečah huda poškodba motorista

KRONIKA – V nedeljo ob 17. 20 je 49-letni Ljubljančan z motornim kolesom peljal od Senožeč proti Lažam. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je malo pred odcepom za Laže v ovinku izgubil oblast nad vozilom in padel. Huje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico (zlom obeh gležnjev in poškodba ramena). Odrejen je bil tudi strokovni pregled na alkohol. Izdan mu je plačilni nalog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

V Sežani so v petek policisti zasegli motorno kolo Yamaha 52-letnemu državljanu Italije, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja za motorno kolo. Sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto ob 4.29 so bili policisti obveščeni, da je nekdo v Kopru zažgal osem zabojnikov za smeti. Na Kosovelovem trgu je zgorel celoten ekološki otok. Škode je za 3000 evrov. Policisti zbirajo obvestila o storilcu.

Malo pred 16. uro pa je zagorel zapuščen objekt pri Orehku. V gospodarskem objektu je zgorelo približno 50 okroglih bal (vsaka tehta 300 kg) in 20 m3 drv. Škodo so ocenili na približno 10.000 evrov. Vzrok požara še ni znan.

Ob 22.42 so policisti v Portorožu opravili kontrolo pri 36-letnem vozniku kombiniranega vozila znamke Renault, ki je zapeljal na promenado in pred odbojkarskim igriščem vozilo ustavil. Pri kontroli listin so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, v postopku pa je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, katerega je odločno odklonil. Zasegli so mu vozilo (po 23. členu ZPrCP) in odvzeli registrske tablice. Sledi mu obdolžilni predlog (po 37/5 ZprCP, 107/12 ZPrCP, 50/8 ZVoz in 58/6 ZVoz).

V nedeljo ob 6.40 je prišlo do prometne nesreče v Neverkah pri Pivki. Policisti so na kraju ugotovili, da sta bila v nesreči udeležena 22- in 24-letna Pivčana. 24-letnik je vozil osebni avto od Volč proti Neverkam. Ko je pripeljal do levega nepreglednega ovinka, je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal desno izven vozišča, nato pa drsel še 15 metrov. Voznik se pri tem ni poškodoval, njegov sopotnik pa je imel praske po roki. Istočasno je vzporedno z njim (prehitevala sta se) vozil 21-letnik z osebnim avtomobilom. Tudi njega je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo v levo, kjer je po obračanju okoli svoje osi obstal na cesti. V nesreči se je lažje poškodoval (ureznine po telesu). Odpeljali so ga v zdravstveni dom Postojna, nato pa v bolnišnico v Izolo na šivanje. 24-letniku je preizkus z alkotestom pokazal 0.55 mg/l – prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in za 24 ur odvzeto vozniško dovoljenje. 22-letniku pa je preliminarni test za alkohol pokazal 0.44 mg/l, odredili so mu še strokovni pregled.

Sorodni članki