Na begu pred policisti z avtom trčil v kolesarko

KRONIKA – V četrtek ob 17.52 se je na Senčni poti v Portorožu zgodila prometna nesreča. 42-letni voznik iz Dragonje je z osebnim avtom bežal policistom, ki so ga pred tem skušali zaustaviti, pri tem pa trčil v 29-letno kolesarko, ki se je pri padcu lažje poškodovala. Vozniku alkotest sicer ni pokazal prisotnosti alkohola, hitri test na mamila pa je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled na zdravila in mamila. Pri preverjanju so policisti ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, vozilo so mu zasegli. Zoper njega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V četrtek ob 12.11 so policisti v Kopru ustavili osebni avto, katerega je vozil 46-letni Ankarančan. V postopku so v vozilu odkrili prirejen prostor, v katerem je prevažal 7,5 kg školjk, morskih dateljnov (ki so zavarovane z uredbo o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah in konvencijo o mednarodni trgovini z ogroženimi prosto živečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami). Odvzeli so mu prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami in o tem obvestili ribiškega inšpektorja. Školjke so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Na policijski postaji Koper je domačin prijavil, da mu je nekdo izpred bloka na Pahorjevi ukradel osebni avto VW Golf 1.9 GLTD, kovinske bordo barve, letnik 1993 (ser. III), z nameščenima registrskima tablicama KP MC-409. Vozilo je vredno približno 400 evrov.

V Škocjanu pri Kopru je nekdo poškodoval starejšo prikolico, dve ceradi in steklo na nedokončani gradnji. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.

Ob 21.03 je na policijo klical domačin in prijavil, da je nekdo v izolskem mandraču trčil z osebnim vozilom v njegovo motorno kolo, nato pa odpeljal proti centru Izole. Policisti so 58-letnega povzročitelja iz Ljubljane izsledili na Ulici proletarskih brigad. Odklonil je preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog zaradi nepravilnega premika vzvratno, nenudenja podatkov in odklona strokovnega pregleda.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje na Muzejskem trgu. Preiskal je stanovanje in ukradel srebrno verižico, vredno 900 evrov.

Sorodni članki