Prehiter motorist trčil v vozilo pred seboj

KRONIKA – V ponedeljek ob 15.35 je 29-letna voznica iz Pregarij v Podgradu z vozilom stala v križišču in zavijala v levo na regionalno cesto proti Ilirski Bistrici. V tem trenutku je za njo iz smeri Kozine pripeljal 41-letni voznik motornega kolesa, državljan Makedonije, ki se zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel ustaviti pred stoječim vozilom, zato se mu je poskušal izogniti z manevrom v levo. Pri tem je izgubil kontrolo nad vozilom in padel, nato pa zdrsnil na nasprotno smerno vozišče. Tam je trčil v nasproti vozeče vozilo, ki ga je vozil 81-letnik iz Hrušice. Voznik motornega kolesa se je pri padcu huje poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Promet je bil popolnoma sproščen ob 17.20.

V Kopru je nekdo vlomil v klet, od koder je lastnikoma ukradel moško kolo Merida TFS, črno bele barve, in žensko kolo GT Alvalance, bele barve. Oškodovana sta za 1000 evrov.

Zvečer je v enem od portoroških hotelov gostja prijavila, da so ji iz zaklenjene sobe ukradli 3.500 rubljev (približno 60 evrov).

Ponoči je nekdo vlomil v trgovino na koprski tržnici. Odnesel je blagajno, v kateri je bil blagajniški minimum.

Ob 7.47 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Kopru, na Cesti na Markovec. Povzročil jo je 33-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v 17-letnega kolesarja (skuter 25 km/h). Ta je padel in se lažje poškodoval. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Na železniški postaji v Divači je nekdo ukradel 1100 metrov energetskega kabla in s tem podjetje oškodoval za 8000 evrov.

Ob 8.04 je na avtocesti pri Senožečah zagorel tovornjak. Na kraju so ugotovili, da je na tovornem vozilu s polpriklopnikom, katerega je vozil voznik 33-letni državljan Slovaške, med vožnjo od Razdrtega proti Senožečam razneslo zadnjo pnevmatiko na prikolici. Prikolico je zanašalo in se iskrilo, nato pa zagorelo. Zgorela je približno tretjina prikolice in škode je po prvih ocenah za približno 10.000 evrov. Ob 8.48 je bil sproščen promet po prehitevalnem pasu.

Sorodni članki