Trk traktorista in motoristke, slednjo odpeljali v bolnišnico

KRONIKA – V soboto popoldne so očividci pripeljali motoristko, poškodovano v prometni nesreči, na urgenco v Postojno. Policisti so ugotovili, da je 29-letna motoristka peljala med naseljema Zagorje in Drskovče. Ko je pričela prehitevati pred seboj vozeči traktor, ki ga je vozil 71-letni domačin, se ta ni prepričal ali lahko varno zavije v levo. Tako je pri zavijanju v levo zaprl pot motoristki, ki je trčila v prednji del traktorja in padla. Iz zdravstvenega doma Postojna so jo odpeljali v bolnišnico Izola. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

V soboto ponoči je na počivališču Ravbarkomanda nekdo vlomil v avtodom. Ukradel je žensko torbico s 600 evri gotovine in dokumenti ter mobilni telefon Samsung J7.

V petek popoldne so policisti na Kozini ustavili 33-letnega voznika motornega kolesa, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja A kategorije. Motor so mu zasegli in sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 19.30 so na policiji dobili prijavo Koprčana, da je pred garažno hišo v Prisojah nekdo trčil v njegovo vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da je 44-letni voznik s tovornim vozilom pri vzvratni vožnji trčil v parkiran prijaviteljev osebni avto, nato pa s kraja odpeljal. Po telefonskem klicu se je vrnil na kraj. Sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,98 mg/l), povzročitve prometne nesreče in zapustitve kraja.

Ob 23.30 so policisti odšli na izolsko obalo, ker naj bi moški namerno porinil otroka v morje. Na kraju so ugotovili, da je 26-letni Bolgar na pomolu v Izoli pristopil do 12-letnega otroka iz Dekanov in ga brez razloga brcnil, da je le ta padel v morje, nato pa odkorakal. 47-letni Koprčan, ki je bil v bližini, je otroka takoj potegnil iz vode, otrokova mati pa je šla za tem moškim in ga poskušala ustavili. 26-letnik jo je zgrabil in kričal nanjo. Ko je to opazil Koprčan, je pritekel do njiju, takrat pa ga je Bolgar udaril z pestjo v obraz. Ob prihodu policistov na kraj sta se na tleh prerivala. 26-letni Bolgar se je policistom upiral, jih poskušal udariti in kričal. Policista sta uporabila fizično silo ter sredstva za vklepanje in vezanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

V noči na soboto je na policijski postaji Koper 17-letni Koprčan skupaj z očetom prijavil, da so ga na Bonifiki napadli štirje fantje in ga pretepli ter mu ukradli zlato verižico, vredno 1500 evrov. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da mu je verižico odtrgal enako star Koprčan. Pozneje so ga prijeli, mu odvzeli prostost in ga zaslišali. Sledi mu kazenska ovadba.

Dopoldne so v Piranu ustavili 48-letnega Lucijana, voznika motornega kolesa. Ker ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo motornega kolesa, so mu motor zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Škrbini na Sežanskem je nekdo vlomil v starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odnesel je bakreni pokrov kotla za žganjekuho in bakreno povezovalno cev. Vzel je tudi motorno žago, ki pa jo je pustil na dvorišču. Lastnica je oškodovana za 100 evrov.

Na Kampelu je nekdo iz odklenjene stanovanjske hiše ukradel približno 300 evrov in nekaj hrvaških kun gotovine ter bančne kartice prijaviteljev. Pozneje je skušal dvigniti denar, vendar mu to ni uspelo.

Popoldne so jamski potapljači v Planinski jami pogrešali enega od potapljaških kolegov, 44-letnega Kranjčana. Aktivirali so jamske reševalne ekipe, ekipa za tehnično potapljanje je odšla v jamo in okoli 20. ure našla Kranjčana živega.

Na portoroški plaži je nekdo avstrijski turistki ukradel nahrbtnik z vsebino (100 evrov, bančna kartica, zdravila, verski predmeti).

V Kopru je nekdo vlomil v osebni avto in lastniku iz Ljubljane odnesel torbo s prenosnikom in dokumente čolna. Oškodovan je za 1.000 evrov.

V Postojni je nekdo v noči na nedeljo vlomil v stanovanje in pisarno, od koder je ukradel sef, ki je bil nameščen na steno, v katerem je bila večja vsota gotovine, razni dokumenti in položnice. Iz drugih prostorov v stanovanju ni bilo ukradeno nič. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V nedeljo ob 12.50 je v Sočergi voznik motornega kolesa trčil v avtobus. Na kraju so policisti ugotovili, da je 57-letni voznik avtobusa, državljan Italije, vozil iz Sočerge proti Gračišču in v križišču za Tuljake zavijal v levo, ravno v trenutku, ko je pravilno iz smeri Gračišča proti Sočergi pripeljal 33-letni voznik motornega kolesa, ki je trčil v sprednji del avtobusa. Motorist je padel, lažje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnico. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Na portoroški plaži je nekdo Domžalčanki ukradel iz torbice denarnico in mobilni telefon znamke Huawei.

V portoroškem hotelu je nekdo slovenskima gostoma v avli ukradel prtljago, in sicer kovček, v katerem so bila oblačila oškodovancev, telefon Samsung, ura znamke S Oliver, vozniško dovoljenje, osebna izkaznica in zdravstvena kartica. S tem dejanjem ju je oškodoval za približno 380 evrov.

Sorodni članki