Portorož bo do 19. junija gostil evropsko srečanje Harleyev

25. obletnica rednega letnega evropskega srečanja H.O.G.® Rally bo od 16. do 19. junija 2016 potekala v Portorožu, lepem mestu na slovenski zahodni jadranski obali, le 40 kilometrov oddaljenem od Trsta v Italiji. Vstopnine ne bo, dogodek pa bo odprt za vse motocikliste. Evropsko srečanje H.O.G Rally bo vrhunec dogodkov na Harley-Davidsonovem koledarju, organizatorji pa pričakujejo več tisoč prijateljev, navdušencev in voznikov motociklov Harley-Davidson.

25. evropsko srečanje H.O.G.® Rally bo eklektična mešanica žive glasbe, didžejev in zabave, v vasi H.O.G. Village si boste lahko ogledali razstavo najnovejših letošnjih modelov Harley-Davidson, obiskali območje za demonstracijske vožnje, kupili spominke Harley-Davidson v maloprodajni vasi, uživali v odlični lokalni hrani in pijači ter obiskali legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v Piranu, lepem bližnjem mestu. Lahko boste uživali tudi v večeru amaterskega boksa, ki ga bo v skladišču soli Monfort v Portorožu organiziral Boks Klub Portorož. Obiskovalci bodo lahko preizkusili tudi celotno paleto vozil Jeep, kupili uradne spominke Jeep Merchandise in uživali v gostoljubnosti znamke Jeep, člani združenja H.O.G pa bodo lahko izkoristili omejeno ponudbo ugodnosti za nakup novega vozila Jeep.

Srečanje H.O.G. Rally bo prvič potekalo v Sloveniji

Organizatorji so za kraj letošnjega srečanja izbrali Portorož, čudovito obalno mesto z enostavnim dostopom z glavnih cest in običajno toplim vremenom v juniju. V svežih poletnih večerih bo na voljo veliko možnosti za uživanje, saj je obala polna barov in igralnic, srce zabave pa bo v baru Harley Bar ob morju.

harley1

Trevor Barton, regionalni direktor EMEA za izkušnje potrošnikov podjetja Harley-Davidson, je vesel, da se bo 25. evropsko srečanje H.O.G. Rally odvijalo v Portorožu in Piranu: »To sta osupljiva kraja, ki ponujata fantastično kuliso, stoletja dediščine, izjemno nočno življenje in, seveda, veliko odprtih cest za eno največjih svetovnih srečanj voznikov motociklov Harley-Davidson.«

Peter Bossman, župan Občine Piran v Sloveniji, je počaščen, da so organizatorji za kraj srečanja izbrali piransko občino: »Zelo nas veseli, da bomo gostili Harley-Davidsonov dogodek, in vsem motociklistom te ikonične globalne znamke, ki bodo prišli v našo regijo, bi rad izrazil prisrčno dobrodošlico. Štejemo si v veliko čast, da so si organizatorji tako pomembnega dogodka za lokacijo srečanja izbrali ravno Portorož in Piran, in verjamemo, da bo to velika promocija tako za občino kot celotno Obalo in Slovenijo. Ker gre za organizacijsko in logistično zahteven projekt, so se priprave na dogodek začele že pred meseci. Naj ob tem omenim, da tesno sodelujemo z našim turističnim gospodarstvom in ostalimi akterji, saj želimo dogodek izpeljati na visoki ravni in profesionalno. Portorož in Piran obiskovalcem ponujata najboljše na Jadranu in kombinacija slikovite obale s kristalno čistim morjem, naravnimi znamenitostmi, lokalnimi dobrotami, kot so sol, olivno olje, vino, pršut in tartufi, in večstoletno arhitekturo bo izjemna kulisa za celoten dogodek, še posebej za legendarno parado H.O.G. To bo nepozabna vožnja za vse udeležence.«

25. evropsko srečanje H.O.G.® Rally ne bo gostovalo le v Portorožu, ki je zelo blizu Trsta v Italiji, dogajanje se bo odvijalo tudi v butičnem Piranu, le nekaj minut oddaljenem srednjeveškem mestu. V najslikovitejšem kraju doslej bo na ogled razstava predelanih motociklov Custom Bike Show. Vredno bo obiskati tudi Ljubljano, glavno mesto Slovenije, ki je od Portoroža oddaljeno le 120 kilometrov. Če motociklisti želijo raziskati nove kraje, pa jih le nekaj kilometrov stran čaka sosednja Hrvaška.

Zapora dela ceste Obala v Portorožu

Od četrtka, 16. junija 2016, od 6. ure zjutraj do nedelje, 19. junija 2016, do 23.59, bo na lokalni cesti Obala od križišča z ulico Med vrtovi (hotel Marko) do križišča s Koprsko cesto zapora leve strani ceste v smeri Portorož–Piran, saj bo ta del ceste namenjen parkiranju motociklov.

Promet bo potekal enosmerno po desni strani v smeri proti Piranu. Pas, kjer so označeni parkirni prostori, bo namenjen intervencijski poti. Avtobusi mestnega prometa bodo v tem času v smeri Piran–Lucija vozili po liniji preko Belega Križa, v smeri Lucija–Piran pa ne bo sprememb.

Revijalna parada po slovenski Istri

Lepote slovenske Istre si bodo motoristi ogledali v soboto, 18. junija 2016, ko se bo 3.000 motociklov Harley-Davidson ob 11. uri iz Lucije odpeljalo proti Sečovljam, mimo Dragonje po Šmarski cesti v Koper, mimo Žusterne ob morju proti Izoli in nazaj v Portorož. Obiskovalci si bodo parado lahko ogledali tudi v Kopru in Izoli, kjer bodo domačini motoristom izrekli dobrodošlico. Vabimo vas, da si ogledate spektakularno parado.

V času razvrstitve za parado, v soboto, 18. junija 2016, od 9.30 do 11. ure bo Cesta solinarjev od krožišča pri pošti na cesti Obala do Centra za starejše občane delno zaprta. Avtobusi bodo v smeri iz Portoroža v tem času do glavne avtobusne postaje dostopali okoli TPC tako da vozni redi ostajajo nespremenjeni.

Brezplačno parkiranje in organizirani avtobusni prevozi

V času dogodka bo parkiranje za osebna vozila v Portorožu omejeno. Da bi ogled dogodka omogočili čim večjemu številu obiskovalcev, bo Občina Piran uredila brezplačno parkiranje v Sečovljah in avtobusne prevoze do Portoroža. Obiskovalce pozivamo, da vozila parkirajo v Sečovljah na štirih parkiriščih (zemljevid v priponki) in se nato do Portoroža odpeljejo z avtobusom, ki bo vozil iz avtobusne postaje v Sečovljah, in sicer od 9. (odhod iz Sečovelj) do 3. ure zjutraj (odhod z glavne avtobusne postaje v Portorožu). Parkiranje bo mogoče tudi v Strunjanu od koder do Portoroža vozi avtobus redne linije.

Da boste na tekočem, si najnovejše objave lahko ogledate na http://events.harley-davidson.com/european-h-o-g-rally, program, zemljevid in vse ostale informacije v slovenskem jeziku najdete na spletni strani Občine Piran www.piran.si, večjezične zgibanke o dogodku pa bodo dostopne tudi na info točki prireditve na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu.

Sorodni članki