Med spanjem v avtodomu so ju okradli

KRONIKA – V soboto je nekdo vlomil v avtodom, parkiran na počivališču Ravbarkomanda. Oškodovanima državljanoma Nemčije je, medtem ko sta v vozilu spala, ukradel 1.300 evrov gotovine, ženska sončna očala, mobilne telefone znamke Samsung S6, Samsung S5, Samsung S4 mini in ipad Apple.

Popoldne so bili na policiji obveščeni, da je nekdo na bencinskem servisu Fernetiči-jug romunskemu državljanu ukradel denarnico. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se štirje neznanci pripeljali na počivališče in oškodovancu na predrzen način (bankovci odvzeti na silo) ukradli 1.600 evrov, zatem pa se odpeljali s sivim osebnim avtomobilom. Po opisu so policisti vozilo kmalu zatem izsledili in zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja vsem štirim odvzeli prostosti ter odredili pridržanje. Po izvedenem postopku identifikacije so ugotovili, da gre za štiri državljane Romunije, stare med 35 in 47 let. Denar je bil vrnjen oškodovancu, osumljenim pa sledi kazenska ovadba.

V nedeljo ob 9.34 je voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste med Štanjelom in Komnom. 44-letnemu vozniku iz Ljubljane je alkotest rezultat 0,24 mg/l. Zatem so mu odredili še strokovni pregled. Izdali so mu plačilni nalog, sledi še ukrep glede na rezultat strokovnega pregleda.

Sorodni članki