Poraz Portoroža v Škofji Loki

LTH CASTINGS : PORTOROŽ 95:69 (26:25, 24:13, 24:14, 21:17)
Abramovič 22 (4 podaje), Radulović 16 (8 skokov); Barbarič 22, Buda 12.

Škofjeloški košarkarji so na svoji četrti tekmi prvega dela državnega prvenstva dosegli še četrto zmago in se po številu zmag izenačili s tekmeci iz Rogaške Slatine in Šenčurja, ki imajo prav tako 100-odstotni izkupiček, medtem ko so Portorožani na dosedanjih petih tekmah dosegli le eno zmago in doživeli štiri poraze.

Košarkarji z Obale so pogumno začeli obračun v dvorani Poden in lep del prvega polčasa kljubovali favoriziranim gostiteljem. V 12. minuti so vodili z 32:29, v zadnjih osmih minutah prvega polčasa pa so pobudo prevzeli varovanci domačega trenerja Aleksandra Sekulića, ki so si najvišjo zalogo v točkah priigrali v 18. minuti (45:32).

V drugi polovici tekme so gorenjski košarkarji vseskozi imeli nadzor nad tekmeci s Primorske, svojo prednost so vseskozi plemenitili, najvišjo pa dosegli v sami končnici, ko so si priigrali 26 točk naskoka.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Robert Abramovič, v gostujoči Jan Barbarič, oba sta dosegla po 22 točk.

LTH Castings bo v prihodnjem kolu gostoval v Domžalah, Portorož pa bo gostil Hopse. Obe tekmi bosta v soboto, 28. novembra.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Aleksander Sekulić, trener LTH Castingsa:
Zmago smo si dobesedno prigarali. Predvsem v obrambi smo odigrali odlično partijo, posledično pa je bilo tudi v napadu veliko lažje. Portorožanom se je vidno poznala odsotnost Jureta Močnika, kar smo znali dobro izkoristiti.

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
“V prvem polčasu smo storili preveč napak na glavnih igralcih LTH Castingsa, kar je bilo dovolj, da ta z odlično igro pride do visoke zmage. Tokrat nismo imeli nobenih možnosti in vse kar smo pokazali je daleč premalo.”

VIR:KZS

Sorodni članki