Lažna odvetnica goljufala ljudi

NOVA GORICA – Policisti policijske postaje Nova Gorica so v začetku septembra 2015 na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici vložili kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj goljufij in ponarejanja listin zoper 39-letno osumljenko z območja Mestne občine Nova Gorica.
Policisti so v sklopu dlje časa trajajoče preiskave ugotovili, da se je omenjena osumljenka, ki se je večinoma lažno predstavljala kot odvetnica in direktorica družbe z Obale, oškodovancem ponujala odvetniške storitve v zvezi z urejanjem lastništev nepremičnin in pridobivanja nepovratnih sredstev za gradnjo objektov iz evropskih skladov. V več primerih je oškodovancem izročila ponarejene sklepe sodišča, s katerimi je dokazovala opravljen posel. Po do sedaj zbranih podatkih je omenjena ženska delovala predvsem na območju Primorske.
Novogoriški policisti (telefon: 05 303 44 00, elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si) pozivajo vse morebitne žrtve oz. oškodovance tovrstnih kaznivih dejanj, ki bi Policiji lahko nudili koristne informacije v zvezi z omenjenimi kaznivimi dejanji, da se zglasijo na najbližji policijski postaji oz. pokličejo na znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 12 00.

Sorodni članki