Zaradi izsiljevanja prednosti z avtom trčil v motor

KRONIKA – V torek ob 14.55 se je zgodila prometna nesreča pri Vanganelu. Zaradi neupoštevanja pravil o prednosti jo je povzročil voznik osebnega avtomobila iz Vanganela, ki je trčil v motoristko iz Kopra. Motoristko so poškodovano odpeljali v izolsko bolnišnico (zlom gležnja). Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Oškodovanec je v torek na izolski policijski postaji prijavil, da mu je nekdo v Izoli ukradel osebni avto Kia Ceed, bele barve, letnik 2009, registrskih tablic LJ IP-872, vreden 2000 evrov. Izolski policisti so ga nekaj ur pozneje našli. Parkiran je bil na Ulici ob Pečini, zaklenjen in brez sledi vloma.

Popoldne so policisti v Bertokih 29-letniku s Škofij zasegli kolo s pomožnim motorjem, in sicer zaradi suma, da je predelano, kar je potrdil tudi tehnični pregled. Zasegli so mu še manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, kar bo poslano na preliminaren test. Po prejemu rezultatov testa sledi hitri postopek.

Zvečer so policisti v Babičih odredili pridržanje moškemu, ki je vinjen kričal, grozil in sosedu poškodoval balkon, kolo in nadstrešek. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi mu tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

V Luciji je nekdo ukradel moped Yamaha YH 50, z nameščeno registrsko tablico KP EA-37, temno vijolične barve, na katerem je bil nameščen kovček z dvema čeladama, pod sedežem pa so bili dokumenti vozila. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki