Poleti v mestih več prometnih nesreč

KRONIKA – V ponedeljek ob 11.40 uri je 63-letni voznik osebnega avtomobila v križišču v Izoli zavijal v levo, pri tem pa ga je pričel prehitevati 27-letni voznik kolesa z motorjem, ki je pripeljal za njim. Kolo z motorjem je trčilo v prednji levi del avtomobila, voznik pa je padel po vozišču in se lažje telesno poškodoval. Zaradi prehitevanja v križišču je bil vozniku kolesa z motorjem izdan plačilni nalog.

Ob 9. uri je 21-letni voznik osebnega avtomobila v Izoli zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 52-letni voznik. V trčenju je bil 52-letnik lažje telesno poškodovan, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V ponedeljek ob 8.25 uri so policisti skušali ustaviti voznika motornega kolesa, ki je po stari cesti od Divače proti Razdrtem vozil 180 km/h. Voznik se na znake policistov ni ustavil. Zapeljali so za njim in ga ustavili v Senožečah. Ugotovljeno je bilo, da je 37-letnik iz Ilirske Bistrice vozil neregistrirano motorno kolo, veljavnega vozniškega dovoljenja nima, alkotest je pokazal 0,13 mg/l, poleg tega pa je bil pozitiven na hitri test za mamila. Motorno kolo mu je bilo zaseženo, policisti pa so ugotovili kar 14 različnih kršitev, zaradi česar so podali obdolžilni predlog.

Ob 10. uri so policisti v Piranu zasegli kolo z motorjem 60-letnemu vozniku, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 14.10 uri je neznani moški na parkirišču bencinskega servisa Ravbarkomanda 63-letno državljanko Švice spraševal za servis tovornih vozil in jo s tem toliko zamotil, da je drugi neznani moški iz njenega odprtega avtomobila ukradel torbico z denarjem. Oškodovana je za 1.200 evrov.

Malo po 18. uri je 79-letni voznik kolesa z motorjem v Izoli vozil na prekratki varnostni razdalji za avtomobilom, ki ga je 29-letni voznik zaradi zavijanja v levo ustavil, zaradi česar je trčil v zadnji del avtomobila. V trčenju je bil voznik kolesa z motorjem lažje telesno poškodovan. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Neznani storilec je v času od 15. do 17. ure iz odklenjenega avtomobila, ki je bil parkiran ob reki Rižani na Bivju, iz nahrbtnika izvršil tatvino denarnice z 450 evri gotovine ter osebnimi dokumenti.

Ob 18.50 uri so bili policisti obveščeni, da je 77-letni voznik neregistriranega kolesa z motorjem vozil po makadamski cesti med Sežano in Merčami, pri tem je padel in se skotalil po brežini proti železniški progi. Bil je lažje telesno poškodovan. Alkotest je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l).

V Strunjanu je bilo ukradeno kolo s pomožnim motorjem znamke Piaggio Zip 25, bele barve, št. okvirja LBMC25D0900028380. Lastnica je oškodovana za 1.000 evrov.

Med 18. in 20. uro je neznani storilec ukradel nahrbtnik z denarnico, dokumenti in denarjem, ki ga je 54-letni lastnik pustil brez nadzora, ko se je kopal v Izoli. Oškodovan je za 600 evrov.

Malo po 22. uri je 53-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem na Kopališkem nabrežju v Kopru trčil v 53-letno peško. Oba sta padla na tla, peška je bila pri tem lažje telesno poškodovana.

V noči na torek ob 0.30 uri je 73-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Portoroža proti Kopru. Ko je pripeljal do predora Markovec, je obrnil in zapeljal v smeri Portoroža. Drugi udeleženci v prometu so ga zaustavili do prihoda policije in s tem preprečili nevarnost. Podan je bil obdolžilni predlog.

V Izoli sta bili z vozila ukradeni reg. tablici z oznako KP M9-772.

Ob 5. 45 uri so bili policisti obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Luciji.

Sorodni članki