Iz pisarne izginil prenosni računalnik

KRONIKA – V noči na torek je neznani storilec vlomil v pisarniške prostore podjetja v Izoli in ukradel prenosni računalnik znamke Lenovo G50-70 v vrednosti 562 evrov s polnilcem.

V torek ob 13.30 uri je 55-letna voznica osebnega avtomobila vozila po ulici iz smeri Portoroža proti Luciji in pri prehitevanju z desnim ogledalom trčila v 19-letno voznico kolesa s pomožnim motorjem, ki je padla. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Malo po 12. uri so policisti na počivališču avtoceste ustavili 50-letnega voznika tovornega avtomobila s priklopnikom, ki je vozil v smeri Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje motornih vozil. Tovorni avtomobil mu je bil zasežen, podan bo obdolžilni predlog.

Policisti Postaje prometne policije Koper so opravljali poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil. V času nadzora je bilo ustavljenih 26 voznikov tovornih vozil in en voznik avtobusa. V nadzoru so policisti ugotovili več kršitev, zaradi katerih so izdali 12 plačilnih nalogov. Vozniki niso upoštevali omejitve hitrosti, med vožnjo so uporabljali mobilne telefone, na vozilih pa so prevažali tovor, ki ni bil pravilno pritrjen. Prav tako so bile prekoračene skupne mase in osne obremenitve. Kot že napisano, je en voznik tovornega vozila vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje. Poostren nadzor bo potekal do 26. 7. 2015.

Sorodni članki