Piran je v Evropski teden mobilnosti vstopil s posebno prireditvijo

Občina Piran in izdelovalec Celostne prometne strategije Občine Piran, podjetje Lineal, d. o. o., sta v okviru Evropskega tedna mobilnosti danes na Tartinijevem trgu organizirala javno prireditev o pomenu trajnostne mobilnosti, na kateri so se občanke in občani seznanjali z okolju prijaznimi, zdravimi in aktivnimi načini potovanj na svojih vsakodnevnih poteh, predstavnikom Občine Piran in izdelovalcem celostne prometne strategije pa so posredovali tudi svoje predloge in vizijo razvoja urbane mobilnosti Občine Piran.

kolopiran

V okviru prireditve so se otroci Vrtca Mornarček pod budnim nadzorom predstavnika Policijske postaje Piran na otroškem poligonu pomerili v spretnostni vožnji s poganjači, za svoj trud in varnost pa so bili nagrajeni z odsevnimi trakovi. Učenci sedmega razreda OŠ Cirila Kosmača so se članom Društva invalidov Občine Piran pridružili na pohodu do Tartinijevega trga, učenci prvih šestih razredov z opravljenim kolesarskim izpitom pa so sodelovali na delavnici Policijske postaje Piran o spoštovanju prometnih predpisov. Obiskovalci so opravljali testne vožnje koles na posebnem poligonu in pri predstavnikih Zdravstvenega doma Piran preverjali dejavnike tveganja za svoje zdravje. Pri predstavnikih podjetja Luma Šport so se seznanjali tudi z novimi modeli električnih koles in dobili koristne nasvete za vzdrževanje svojih koles.

Prireditev so sklenili župan Občine Piran Peter Bossman in olimpijki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki so podelili sodobno električno kolo, ki si ga je s sodelovanjem v anketi o prometu v piranski občini prislužil Lean Vinkovič. Srečni nagrajenec je ob podpori burnih navijačev odpeljal brezhiben krog po varnostnem poligonu in zagotovil, da bo svoje novo kolo zelo veliko uporabljal.

Sorodni članki