Pijana Makedonca z ukradenim mopedom

KRONIKA – V torek ob 1.54 sta policista v krožišču pri lekarni v Olmu izsledil moška, ki sta se vozila s kolesom s pomožnim motorjem Tomos Flexer 25, metalno-sive barve. Hitro sta ugotovila, da je bil prejšnji dan moped prijavljen kot ukraden. Moška sta bila pod očitnim vplivom alkohola, pri sebi nista imela dokumentov ter v postopku nista hotela sodelovati. Nato sta začela tudi žaliti in zmerjati policiste, kljub ukazu pa s tem nista prenehala. Odredili so jima pridržanje, zaradi aktivnega upiranja pa so zoper oba uporabili tudi prisilna sredstva. Na policijski postaji so ugotovili njuno identiteto, in sicer sta oba državljana Makedonije, stara 31 in 33 let. Vozilo so zasegli in bo vrnjeno lastniku, Makedoncema pa sledi plačilni nalog za kršitve. Sledi jima tudi kazenska ovadba.

V Parjah pri Pivki je nekdo s parcele ukradel ponjavo velikosti 25 x 12 metrov proizvajalca Profarm. S tem je lastnik oškodovan za 450 evrov.

V Luciji je nekdo izpred bloka ukradel kolo z motorjem Piaggio Zip 50, modre barve, letnik 1996, reg. št. KP EA-03. lastnik je oškodovan za 600 evrov.

Na Pristaniški ulici v Kopru je nekdo med 12.30 in 13.30 uro ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem znamke Tomos Flexer 25, metalno sive barve, vredno 500 evrov.

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje v prvem nadstropju. Lastnikom je ukradel tri ženske ročne ure znamke Fossil, Tomy Hilfinger in Swatch, dva ženska zlata prstana, iz denarnice pa 200 kun, 20 frankov in 50 funtov. Lastniki so oškodovani za približno 2200 evrov.

Sorodni članki