Oropali bencinski servis

KRONIKA – V soboto ob 3.55 so bili na policiji obveščeni o ropu na enem od bencinskih servisov v Kopru. Moški, ki je uslužbencu zagrozil s pištolo, je pobral denar iz registrske blagajne, ga spravil v PVC vrečko in pobegnil. Policisti so nemudoma postavili blokadne točke, vendar storilca niso prijeli. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

V nedeljo dopoldne je v koprskem lokalu razgrajal 20-letnik iz okolice Kopra. Na terasi lokala je nadlegoval in k pretepu izzival goste lokala, v lokalu pa zmerjal in žalil natakarico. Ob prihodu policistov na kraj kljub ukazu policista ni prenehal s kršitvijo, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. 20-letnik se je nato začel upirati, zaradi česar so policisti uporabili prisilna sredstva.

V Kopru je nekdo ukradel motorno kolo reg. št. KP TA-06, znamke Yamaha XT125X, rdeče barve. Na maski ima napis ‘THE DOCTOR’. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

V petek dopoldne so policisti v Kopru obravnavali še tatvino skuterja iz garažne hiše Prisoje. Nekdo je namreč ukradel kolo z motorjem Gilera Runner, reg. štev. KP T1-733, vredno 600 evrov.

V Grobiščah pri Postojni je nekdo s travnika ukradel kopač znamke Fai, tip 555, rdeče barve. Lastnik je oškodovan za približno 6000 evrov.

Ob 18.07 je na cesti Dutovlje – Branik padel motorist, 58-letni Ribničan. Pred ostrim levim ovinkom je začel zavirati, nato pa padel na desni bok. Alkotest mu je pokazal rezultat 0,38 mg/l alkohola. Zaradi napačne strani vožnje in vožnje pod vplivom alkohola mu sledi plačilni nalog.

Popoldne so na plaži pri svetilniku v Izoli obiskovalcu ukradli nahrbtnik in hladilno torbo, medtem ko se je kopal. V nahrbtniku je imel denarnico z dokumenti, bančno kartico in 15 evrov gotovine ter ročno uro in mobilni aparat Caterpilar. Pozneje je občan na policijsko postajo Izola prinesel oškodovančev nahrbtnik s stvarmi, manjkala je le gotovina, ročna ura in mobilni aparat. Najdeni predmeti so bili vrnjeni lastniku.

V kampu v Ankaranu so državljanki Danske iz torbe ukradli dva srebrna prstana in majico. Oškodovana je za 150 evrov.

V Luciji je nekdo vlomil v servisno podjetje. Iz skladišča je odpeljal šest praznih inox sodov za pivo. Podjetje je po prvih podatkih oškodovano za 300 evrov.

V nedeljo okoli 21. ure so policisti na mejnem prehodu Sečovlje kontrolirali voznika osebnega avtomobila, 43-letnega državljana Italije, ki je pokazal popoln ponaredek osebne izkaznice in vozniškega dovoljenja. Na mejni prehod je pozneje njegov prijatelj prinesel veljavno (originalno) osebno izkaznico, saj je Italijan priznal, da ima ponarejene dokumente, ker nima vozniškega dovoljenja, avto pa potrebuje v službene namene. Izkazalo se je, da ima drugo ime in 10 let manj. Policisti so osebo preverili pri italijanskih kolegih in ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja od leta 2013. O sumu storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin je bila obveščena okrožna državna tožilka, ki je naročila zaseg ponarejenih dokumentov. Sledi mu kazenska ovadba.

V noči na ponedeljek ob 3.57 so bili na policiji obveščeni, da sta v garažah v Prisojah (Koper) dva fanta poskušala ukrasti kombi, last podjetja, vendar sta z njim trčila v stebričke. Policisti so na kraju ugotovili, da sta do vozila takoj zatem pristopila Koprčana, ki sta v avtu našla 22-letnika iz Zgornjih Škofij, močno vinjenega. Policisti so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Opravili so ogled, vozilo so mu zasegli in ga vrnili lastniku. 22-letniku sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki