Pijan voznik se je zaletel v parkiran avto

KRONIKA – V nedeljo ob 16.35 se je na Lohači na Postojnskem zgodila prometna nesreča. Povzročil jo je 61-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi objestne vožnje trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki je bil ustavljen na izogibališču in v njem 51-letni voznik iz okolice Postojne. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je povzročitelju pokazal 0,83 mg/l, sledi mu kazenska ovadba (po 324. členu KZ-1). Oškodovanec je bil v nesreči lažje poškodovan.

V petek ob 15.47 so policisti v Podgradu ustavili voznika osebnega avtomobila. 60-letnemu domačinu je alkotest pokazal 0,13 mg/l, pri preverjanju pogojev za zaseg vozila je bilo ugotovljeno, da izpolnjuje pogoje za zaseg. Sledi mu obdolžilni predlog.

V koprski trgovini so prijeli 51-letno domačinko, ki je ukradla za 110 evrov kozmetike in bižuterije. Sledi ji kazenska ovadba.

Nekdo je vlomil v skladišče pri Ravbarkomandi in odnesel agregat, vreden 1000 evrov.

Ob 19. uri je pred bencinskim servisom na Bivju pri Kopru 58-letni voznik s Kozine trčil v osebni avto, ki ga je vozila 40-letnica z Dekanov. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,65 mg alkohola v litru izdihanega zraka, s čimer se ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22. uri je policijo poklical 26-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra in prijavil, da je nekdo trčil vanj na cesti iz Grinjana proti Bošamarinu, nato pa pobegnil. Policisti so na kraju ugotovili, da je nesrečo povzročil 29-letnik iz Koštabone, ki je pozneje sam poklical na policijo in povedal, da je povzročitelj. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto ob 0.24 je 42-letni voznik osebnega avtomobila na cesti od Divače proti Sežani zapeljal izven vozišča, trčil v drevo in se prevrnil na streho. Alkotest mu je pokazal 0,60 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Luciji je nekdo lastniku z barke ukradel izvenkrmni motor Yamaha 4, vreden 950 evrov. Pri ogledu so ugotovili, da je bilo najbrž vlomljeno tudi v nekatere druge barke. Policisti pridobivajo podatke o lastništvu in zbirajo obvestila.

Na avtocesti pri Povirju so policisti vozniku iz Štanjela zasegli ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 16.30 je 58-letna domačinka v Luciji na povodcu sprehajala psa. Prav tako je psa sprehajal 64-letni domačin, v katerega je pes domačinke brez razloga skočil in ga ugriznil v podlaht. Lastnici napadalnega psa so policisti izdali plačilni nalog.

V nedeljo okrog 3.25 je 30-letni voznik vozil od Kozine proti Obrovu in v naselju Gradišče v desnem ovinku zapeljal preko sredinske črte. S prednjim levim delom vozila je oplazil kombi, katerega je iz nasprotne smeri vozila 23-letna Divačanka. V kombiju so bile še štiri potnice. Povzročitelju je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,83 mg/l alkohola. V nesreči sta se povzročitelj in ena od sopotnic v kombiju lažje poškodovala. Ob 5.56 je bil promet sproščen. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Ob 20.13 se je na avtocesti Studenec – Postojna zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 49-letni in 55-letni voznik. Prvemu je alkotest pokazal 0.75 mg/l, zato mu sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje na prekratki varnostni razdalji, ki je bila vzrok za prometno nesrečo. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V Izoli je nekdo vlomil v kombi in odmontiral armaturno ploščo, vredno 2.000 evrov.

V ponedeljek ob 1. uri ponoči so policisti v Prestranku ustavljali osebni avto, kateri ni hotel ustaviti na svetlobne in zvočne znake. Vozili so za njim do Orehka, kjer je ustavil. Vozil je 37-letnik, kateremu je alkotest pokazal 0,94 mg/l. Ugotovljeno je bilo, da je vozil osebni avto Fiat Punto, ki je odjavljen iz prometa, na njem pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Vozil je brez vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola in neregistrirano vozilo, na katerem so bile nameščene druge registrske tablice ter ni upošteval odredb policistov. Za vse kršitve mu sledi obdolžilni predlog. Vozilo so mu zasegli.

Sorodni članki