Kronika: 20.06.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 161 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 2 tatvini ter 1 rop, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 7 intervencij.

Ob 7.56 so dobili informacijo, da je v Sečovljah slišati kričanje in razbijanje. Policisti so bili takoj napoteni na kraj. Ugotovili so, da sta v stanovanje prišla dva državljana Hrvaške, ki sta pretepla 50-letnega domačina ter mu vzela nekaj denarja. Po prvih podatkih gre za spor zaradi dolgov. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje ropa in nasilništva. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 10.15 je v Vanganelu 53-letni voznik avtomobila zaviral pred prehodom za pešce. 58-letni motorist, ki je peljal za njim, je prav tako zaviral, vendar je pri tem izgubil oblast nad motorjem in padel ter se lažje poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog.  

V Portorožu je nekdo vlomil v barko. Skupaj z ukradenimi alkoholnimi pijačami in poškodbo barke je povzročil za 3000 evrov škode.

Popoldan je 43-letnik najprej prišel v spor z uslužbenko na banki, nato še z uslužbenci na CSD. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 19.40 je 36-letnik v koprskem lokalu v vinjenem stanju kršil javni red in mir in s kršitvijo ni prenehal. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.
  

Sorodni članki