Padel z motorjem

KRONIKA – V ponedeljek ob 19.39 je prišlo do hujše prometne nesreče na Šmarski cesti v Kopru. 42-letni Postojnčan je s 40-letno sopotnico, državljanko Italije, vozil motorno kolo proti Dragonji. Med vožnjo je trčil v robnik, nato v odbojno ograjo in padel po cestišču. Voznik se je v nesreči huje poškodoval (zlom zapestja), njegova sopotnica pa lažje.

Ob 21.14 se je zgodila prometna nesreča v Luciji. Voznik osebnega avtomobila iz Parecaga se pri izhodu iz označenega parkirnega prostora v Luciji ni prepričal, da to lahko varno stori za ostale udeležence, zato je z zadnjim levim delom vozila trčil v stoječe vozilo, ki ga je upravljal voznik s Parecaga. Po trku se je voznik povzročitelj zaustavil, vendar udeležencu ni nudil podatkov, temveč se je odpeljal s kraja prometne nesreče. Policisti so ga ob 22. uri izsledil in ustavili. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.78 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, izdan plačilni nalog (po 42/4-1, 110/5-2 ZPrCP) in obdolžilni predlog (po 105/5-4 ZprCP).

V ponedeljek popoldne so koprski policisti obravnavali nasilje v družini. Sina, ki je bil fizično in psihično nasilen do svoje mame, ni bilo na kraju, vendar so ga pozneje izsledili. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja, sledi pa mu tudi kazenska ovadba za nasilje v družini.

Sorodni članki