Podrsal nasproti vozeč avto in odpeljal s kraja

KRONIKA – V torek malo po 18. uri je v osebno vozilo v Sečovljah trčil manjši osebni avto, iz katerega je domačinki nato voznik še grozil, zatem pa odpeljal. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 43-letni voznik iz Šoštanja, ki je vozil po Sečovljah proti glavni cesti. Pri srečanju z osebnim vozilom, ki ga je vozila 20-letna Pirančanka, ni zagotovil zadostne bočne razdalje in je s prednjim levim delom podrsal levi bočni del drugega vozila, nato pa odpeljal dalje. Po izsleditvi mu je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,33 mg/l. Ker je izjavil, da je pil po prometni nesreči, mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Izdan mu je bil plačilni nalog za povzročitev prometne nesreče, za zapustitev kraja prometne nesreče, za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi uživanja alkohola po prometni nesreči in plačilni nalog zaradi odklona strokovnega pregleda.

Ob 20.16 so bili policisti obveščeni, da je pred trgovino v Kopru nekdo trčil v osebni avto, nato pa pobegnil s kraja. Na kraju mu je odpadla registrska tablica. Policisti so naknadno ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki v križišču pri samopostrežni trgovini ni upošteval pravil o prednosti in je z vozilom trčil v osebni avto, s katerim se je po Ulici 15. maja pravilno pripeljal 55-letni Koprčan. Povzročitelj je po trčenju nadaljeval vožnjo proti domu, kjer so ga izsledili policisti. Z njim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 1.81 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu izrekli prepoved nadaljnje vožnje. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1.81 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldne so policisti v Hraščah pri Postojni obravnavali tatvino iz štirih osebnih avtomobilov. Vsa vozila so bila po prvih informacijah odklenjena. Neznanec je ukradel nekaj gotovine, kontaktne ključe, očala …

Sorodni članki