Okradena Nemca

KRONIKA – V petek ob 14.37 sta državljana Nemčije prijavila, da so jima vlomili v avto. Odnesli so jima mobilni telefon Iphone, 400 evrov gotovine, osebne dokumente in oblačila. Na kraju je bil opažen moški, oblečen v delovni kombinezon, ki se je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom Peugeot, temno modre barve, tuje registracije. Oškodovanec se je z svojim vozilom odpeljal za njim. Policisti so osumljenca prijeli v krožišču Jagodje in ugotovili, da gre za 38-letnega državljana Bolgarije, ki začasno stanuje v Izoli. Odvzeli so mu prostost. Odredili so mu alkotest, ki je pokazal 0,63 mg/l alkohola, zato mu sledi obdolžilni predlog predlog (po ZPrCP čl. 105/5-4). Opravili so hišno preiskavo, vendar predmetov niso našli. Osumljenemu sledi kazenska ovadba za tatvino.

V petek popoldne je 49-letni Koprčan vozil kolo po kolesarski stezi v Kopru. Fante, ki so hodili pred njim, je opozoril, nato pa jih je obvozil. Pri tem ga je s komolcem zadel 16-letni Lucijan, zato je Koprčan padel in se lažje poškodoval. Mladoletniku sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo vlomil v vrtno uto, od koder je ukradel dva vrtalna stroja in kotno brusilko, skupaj vredno 450 evrov.

Zvečer so lastniki na policijo prijavili vlom v stanovanje na Markovcu v Kopru. Stanovanje so razmetali in odnesli več kosov zlatnine in nekaj gotovine (hrvaške kune in evre).

Ob 22.46 so bili policisti obveščeni, da se od Pivke proti Ilirski Bistrici vozi voznik zelo počasi in vijuga po vozišču. Ustavili so 73-letnega Ljubljančana, kateremu je alkotest pokazal 0,81 mg/l alkohola. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in sledi mu obdolžilni predlo.

V soboto ob 0.44 so bili policisti obveščeni, da je nekdo domačinu izpred bara ukradel kolo z motorjem, Piaggio Zip 25. Ugotovili so, da se je z mopedom odpeljal 17-letni Izolan, ki so ga ob 2.20 opazili. Na znake policistov ni ustavil, zato so ga izsledili naknadno. Kolo z motorjem so mu zasegli in vrnili lastniku. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,77 mg/l. Sledi mu kazenska ovadba in obdolžlilni predlog.

Nekdo je ponoči izpred hiše na Vilfanovi v Portorožu ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem ZIP 25, bele barve, letnik 2015, vredno 1600 evrov.

Ponoči je nekdo v Izoli izpred vhoda v stanovanjsko hišo na Ribiški ulici ukradel kolo z motorjem znamke Malagutti Firefox F-15, reg. št. KP JZ-50, črne barve. Pod sedežem je imel lastnik tudi motoristično čelado, prometno dovoljenje in zavarovalno polico. Oškodovan je za 400 evrov.

V Sežani je nekdo v zadnjih dveh dneh vlomil v klet, od koder je ukradel gorsko kolo znamke Scott Stale RC, vredno približno 3.000 evrov.

Prav tako je nekdo vlomil v klet v Luciji in lastniku ukradel moško treking kolo, znamke Giant, rdeče barve, vredno 800 evrov.

V Škocjanskem zatoku pri Kopru so vlomili v prostor električnih napeljav objekta, zatem pa ukradli napajalnik elektrike, vreden 1500 evrov.

V Podgradu je nekdo ponoči ukradel odklenjen osebni avto Opel Vectra, letnik 1997, vreden približno 1000 evrov.

Ob 16.53 je v kampu Fiesa voznik zelenega manjšega kamperja podrl zapornico in odpeljal proti recepciji. Kmalu zatem se je vrnil v avtokamp. Policisti so z Ljubljančanom opravili preizkus

alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,55 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Iz apartmaja v Izoli je nekdo 54-letnemu gostu ukradel mobilni telefon, denarnico s 120 evri, dokumente in plačilne kartice. Oškodovan je za 350 evrov.

V nedeljo ob 5.41 se je pri Bertokih zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen 38-letni voznik motornega kolesa iz Pobegov. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,79 mg/l. Pri padcu se je lažje poškodoval. Sledi mu obdolžilni predlog, motorno kolo so mu zasegli.

V Spodnjih Škofijah je nekdo vlomil v barako, od koder je ukradel agregat znamke OBI, motorno žago, moško gorsko kolo in kosilnico na laks – Kawasaki. Skupna materialna škoda znaša 600 evrov.

V Postojni je nekdo vlomil v stanovanje, ga v celoti preiskal ter odtujil več kosov zlatnine in 700 evrov gotovine. Lastnica je oškodovana za 3.200 evrov.

Ob 21. uri so policisti na počivališču Studenec 20-letnemu Ljubljančanu zasegli osebni avto BMW, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja (potek 16. 5. 2016). Sledi mu obdolžilni predlog.

V Bertokih (Sermin) je nekdo vlomil v tri kontejnerje z orodjem na gradbišču. Ukradel je orodje, skupaj vredno približno 10.000 evrov.

V ponedeljek ob 6.55 so bili na policiji obveščeni, da po odstavnem pasu na avtocesti od Razdrtega proti Postojni vozi kolesar. Policisti so izsledili 19-letnega državljana Romunije, ki je bil s starejšim kolesom namenjen v Romunijo. Odpeljali so ga do Postojne in ga tako umaknili z avtoceste. Izrekli so mu opozorilo.

Sorodni članki