Dve motoristični nesreči, oba motorista v bolnišnici

KRONIKA – V četrtek ob 16.05 je v Luciji v 60-letni domačin vozil v krožišču, ko se je v krožišče nepravilno vključeval 79-letni državljan Italije z osebnim avtomobilom. Pri trčenju je motorist s krmilom zadel v zadnji levi bočni del avtomobila, izgubil oblast nad motorjem in padel. Huje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico. Povzročitelju zaradi izsiljevanja prednosti sledi kazenska ovadba.

Ob 17.41 se je zgodila prometna nesreča v Čežarjih. 18-letnik je vozil neregistrirano kolo z motorjem od Sv. Antona proti Bertokom. Iz nasprotne smeri je pripeljala 39-letna Lucijanka z osebnim avtomobilom in zavijala levo na dvorišče stanovanjske hiše. Pri tem je izsilila prednost motoristu, ki je padel in se poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico. Povzročiteljici sledi plačilni nalog, 18-letniku pa ukrep zaradi vožnje z neregistriranim motorjem. Cesta je bila ponovno odprta ob 18.29.

Dopoldne je policist na mejnem prehodu Starod pri državljanu Albanije, potniku na avtobusu, ugotovil, da ima pri sebi popoln ponaredek vozniškega dovoljenja Albanije. Ponaredek so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Sežanski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moški je bil fizično in verbalno nasilen do partnerice, in sicer ob prisotnosti otroka. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V Izoli je nekdo vlomil v lokal, pregledal notranjost in vse premetal, nato pa ukradel steklenico viskija.

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom odnesel zlato verižico, zapestnico in prstan. Skupaj je za 400 evrov škode.

Popoldne so policisti v Kopru na Ulici 15. maja 26-letnemu vozniku zasegli kombi, ker so ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V pritličju garažne hiše pred koprskim trgovskim centrom je nekdo ukradel dve zaklenjeni kolesi, in sicer črno gorsko moško kolo bad boy 700 Urban in mladinsko gorsko kolo trek 3500 D, črne in oranžne barve. Lastnik je oškodovan za 1.000 evrov.

V Kopru je nekdo ponoči ukradel moped reg. št. KR AN48, modre barve, znamke Gilera runner 50, letnik 2002.

Sorodni članki