Oplazitev tovornjakov na avtocesti

KRONIKA – V nedeljo ob 5.53 je bila prometna nesreča na pospeševalnem pasu počivališča Studenec na avtocesti v smeri Postojna. Povzročil jo je 28-letni voznik iz Zavrča, ki je vozil po pospeševalnem pasu, ob katerem se je vključeval voznik tovornega vozila, 46-letni državljan Romunije. Tega je bočno oplazil. V trčenju je na tovornem vozilu odtrgalo prednje levo kolo, tega pa je nato prevozil voznik kombija, 54-letni državljan Romunije. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,68 mg/l, ker se z rezultatom ni strinjal, so mu policisti odredili strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog za vožnjo pod vplivom alkohola in povzročitev prometne nesreče.

V Portorožu so v petek policisti ustavili 49-letnega voznika kolesa Piaggio Zip 25. Zaradi suma, da vozilo presega konstrukcijsko dovoljeno hitrost, je bil za kolo odrejen izredni tehnični pregled, kjer je bila izmerjena hitrost vozila 50 km/h. Ugotovili so tudi več tehničnih nepravilnosti. Vozilo so mu zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 4.29 so policisti v Luciji ustavili voznika osebnega avtomobila, 41-letnega državljana Italije. Alkotest mu je pokazal 0.74 ml/l, zato so mu odredili pridržanje in napisali zanj obdolžilni predlog.

Ob 23.53 so bili policisti obveščeni o tem, da v Luciji močno vinjen fant skače po cesti. Ugotovili so, da je 20-letnik odlomil zapornico na vhodu v garaže hotela in s tem povzročil za 600 evrov škode. Sledi mu kazenska ovadba.

Ponoči je v Seči nekdo prišel do privezov in s plovila ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha 40, star 3 leta, akumulator, 25-litrski rezervoar in upravljalnik motorja. Lastnik je oškodovan za 8.000 evrov. Z drugega plovila pa so ukradli izvenkrmni motor znamke Honda, tip BF30, letnik 2006, sivosrebrne barve, težek cca 100 kg in izvenkrmni motor znamke Yamaha, tip FTL34, temno modre barve, letnik 2008, težek približno 40 kg. Lastnik je oškodovan za 3.500 evrov.

V eni od koprskih trgovin je 38-letnik spravil v nahrbtnik 10 steklenic alkoholnih pijač, nato pa trgovino zapustil, ne da bi plačal. Podjetje je oškodovano za 100 evrov.

V Sežani je nekdo vlomil v kabino tovornega vozila, od koder je lastniku odnesel GPS napravo, gasilni aparat in nekaj ročnega orodja. Na silo je odprl še pokrov rezervoarja in iztočil 600 litrov nafte. Lastnik je oškodovan za 1.400 evrov.

Sorodni članki