Odvzeta prostost preprodajalcu droge v Portorožu

Policisti  PP  Piran poostreno nadzirali zlorabo prepovedanih drog na obočju Občine Piran. V torek ob  20.25  sta  policista Policijske postaje Piran v Portorožu med kontrolo prometa zaustavila osebni avtomobil goriških registrskih tablic. V postopku sta  ugotovila,  da  je  vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil 22-letni  moški  iz  Vipave. Ker sta policista posumila, da je voznik vozil osebni avtomobil pod vplivom prepovedanih drog, sta mu odredila postopek za prepoznavo  znakov  oziroma  simptomov  prepovedanih drog, ki je po uporabi pokazal  pozitiven  rezultat  na  kokain.  Zaradi navedenega mu je policist odredil  strokovni  pregled z odvzemom telesnih tekočin, ki pa ga je voznik odklonil.

V  nadaljevanju  je  policist pri kontroli vozila v prtljažniku opazil belo vedro,  v  katerem  je  bilo  več PVC vrečk, iz katerih je bilo moč zaznati značilen  vonj  po prepovedani drogi konoplji. V vedru je bila tudi gramska tehtnica.  Zaradi količine in načina pakiranja snovi, za katero je obstajal sum  na  prepovedano  drogo,  so  policisti  22-letnemu moškemu zaradi suma storitve  kaznivega  dejanja  v  povezavi  s  prepovedanimi drogami odvzeli prostost.  Privedli  so ga na PP Piran, kjer so mu naknadno zasegli še 0,55 grama  bele  prašnate  snovi  – prepovedane droge amfetamin. Po opravljenem preliminarnem  testu  je bilo ugotovljeno, da je osumljenec hranil za namen prodaje skupaj 49 gramov prepovedane droge konoplja.

22. 3. 2023 so policisti PP Piran na podlagi odredbe za hišno preiskavo, ki jo  je  izdalo  Okrožno  sodišče  v Kopru, opravili preiskavo stanovanja in drugih  prostorov,  ki  jih  osumljeni uporablja v Vipavi. Med preiskavo so policisti  v  stanovanju  odkrili in zasegli še 4 manjše pakete prepovedane droge  konoplja,  ki  je  bila pripravljena za nadaljnjo preprodajajo, in 5 nabojev kalibra 0,22.

Po  končani preiskavi je bil osumljeni spuščen na prostost, kazenska ovadba bo  zoper  njega  podana na Okrožno državno tožilstvo po redni poti. Zaradi vožnje  brez  vozniškega dovoljenja in pod vplivom prepovedanih drog je bil osumljencu zasežen osebni avtomobil ter na Okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.  Zaradi  nedovoljene  posesti  nabojev bo zoper 22-letnika izveden prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

Sorodni članki