Kronika: 23.03.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 49 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 128 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so  1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 2 tatvini ter 2 drzni tatvini, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah
obravnavali 34 nezakonitih prehodov državne meje.

V  Luciji  je  nekdo vlomil v klet in ukradel dva električna skiroja znamke Xiomi  ter  več steklenic žganih pijač. Lastniki so oškodovani za približno 1300 evrov.

V Portorožu je nekdo vlomil v hišo, iz katere je odnesel gotovino.

V  Sečovljah pa je nekdo vlomil v objekt, iz katerega je odnesel več metrov kovinske ograje in s tem podjetje oškodoval za 1200 evrov.

Popoldan  so  v  Kopru  zasegli moped 28-letnemu vozniku, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Na  Čevljarski  v  Kopru  je  neznana ženska (opis: stara med 30 in 40 let, oblečena  v  plašč temne barve, pokrita s kapo s šiltom, daljših črnih las) vstopila  v trgovino in želela kupiti oblačilo. Zamotila je prodajalko in v trenutku  njene  nepazljivosti  na  predrzen način ukradla dnevni izkupiček prodajalne.

V  Izoli je ženska (opis: stara približno 40 let, črnih dolgih las spetih v kito,  obuta v črne superge, oblečena v sive hlače, sivo bundo in sivo kapo s  šiltom,  s  tigrastim  šalom)  izkoristila  nepazljivost  stranke ter iz poslovnega prostora na predrzen način ukradla denarnico z gotovino. Kasneje se  je  vrnila v salon in denarnico vrnila, vendar brez gotovine. Odpeljala se je z vozilom VW, nemške registracije, ki ga je vozil moški.

Sorodni članki