Oba udeleženca nesreče sta bila pod vplivom alkohola

KRONIKA – V noči na soboto ob 0.58 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri Strunjanu. Povzročil jo je 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je z neprilagojeno hitrostjo pričel prehitevati 45-letno voznico osebnega avtomobila in vanjo trčil z leve strani. Voznico je odbilo desno v odbojno ograjo in nato v levo. Povzročitelju je alkotest pokazal 1.04 mg v litru izdihanega zraka, voznici pa 1,09 mg/l. Potnico v avtomobilu 45-letnice so lažje poškodovano odpeljali v izolsko bolnišnico. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje, voznici pa obdolžilni predlog.

Ob 2.04 so bili policisti obveščeni, da v Seči močno gori. Na kraju so ugotovili, da so v kanalu Sv. Jerneja zagorela tri plovila, in sicer dve jadrnici in gumenjak. Skupna materialna škoda znaša po prvih ocenah 28.000 evrov. Vzrok požara se še preiskuje.

Ob 5.25 sta v Kopru trčili dve vozili. Voznica osebnega vozila je zaradi nepravilnega premika pri menjavi prometnega pasu na Ankaranski cesti trčila v osebni avto. Alkotest ji je pokazal 0,76 mg/l, drugemu vozniku pa 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana jima je bila nadaljnja vožnja.

Ob 20.51 v soboto so bili policisti obveščeni, da iz Ankarana proti Škofijam vozi osebni avto Fiat Panda, italijanskih registrskih številk, ki močno vijuga. Policisti so vozilo ustavili in ugotovili, da je voznica 46-letnica iz Trsta. Alkotest ji je pokazal 0.81 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog. Njen sopotnik, 55-letni državljan Italije, je pred mejo stopil iz vozila in z vozila v bližini odtrgal kljuko. Po prihodu policistov na kraj je s kršitvami nadaljeval, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog.

 

V Divači so vlomili v tri stanovanjske hiše. Iz prve so lastnikom odnesli 50 evrov gotovine, iz druge 1.000 evrov gotovine in nekaj zlata, iz tretje pa 6.500 evrov gotovine in več kosov nakita.

Pred lokalom v Luciji je nekdo iz odklenjenega avtomobila ukradel torbico za okoli pasu, v kateri je bil potni list, 40 evrov in tri škatle cigaret. Lastnik je oškodovan za 140 evrov.

Na postajališču Ravbarkomanda sta v nedeljo državljana Romunije prijavila, da sta spala v vozilu na parkirišču. Nekdo naj bi, po njunih izjavah, v notranjost vozila razpršil snov za uspavanje, nato naj bi odprl vozilo (vozila ni poškodoval) in iz armaturne plošče odtujil dve moški denarnici z gotovino 300 evrov, vozniškimi dovoljenji in osebnimi izkaznicami oškodovancev ter plačilnimi karticami.

V Seči je nekdo vlomil v prodajalno. Ugotovili so, da je odnesel večje število predplačniških telefonskih kartic, več štek različnih cigaret več vinjet.

Sorodni članki