Barbarič popeljal Portorož do nove zmage

V sredo se je začelo 7. kolo Lige Telemach. V Domžalah je pri Lastovki gostovala ekipa Portoroža, ki je slavila zmago z 79:74. Znova se je izkazal MVP preteklega kola Jan Barbarič. Mladi reprezentant se je razigral v tretji četrtini, k uspehu ekipe pa tokrat prispeval 28 točk, 8 skokov in 3 podaje.

LASTOVKA : PORTOROŽ 74:79 (13:8, 18:23, 10:26, 23:22)
Šaškov 25 (4 podaje), Šutulović 17 (5 podaj); Barbarič 28 (8 skokov), Hodžić 13.

Po zgodovinski prvi zmagi v Ligi Telemach so košarkarji Lastovke v sedmem kolu morali priznati premoč Portorožu. Ta je v drugem polčasu uveljavil svoje izkušnje, predvsem pa dobro igro mladega slovenskega reprezentanta Jana Barbariča, ki je dosegel 28 točk, imel osem skokov in bo znova kandidat za najkoristnejšega igralca kroga. Naziv MVP je prejel že v prejšnjem kolu, ko je prav tako zbral statistični indeks 32.

Portorož je tako zabeležil drugo zaporedno zmago, skupaj tretjo v sedmih nastopih. Poleg dobre igre Barbariča so do dvomestnega števila točk prišli še Sedin Karavdić (14), Alen Hodžić (13) ter Vjekoslav Petrović (10), predvsem pa so gostje bolje skakali. V napadu so ujeli 13 žog, kar je na koncu nagnilo tehtnico na njihovo stran.

Liga Telemach se bo nadaljevala konec tedna; dve tekmi sta na sporedu v soboto (Rogaška – Zlatorog Laško, Hopsi Polzela – Helios Suns), ena pa v nedeljo (LTH Castings – Šenčur Ggd). V osmem krogu (12. 12.) je Portorož prost, Lastovko pa čaka mestni derbi s Helios Suns.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Miloš Šporar, trener Lastovke:
“Za nami je izenačena in trda tekma. Imeli smo svojo priložnost, da tekmo obrnemo sebi v prid, a jeh, žal, z nekaj nekontroliranimi potezami zapravili. Zelo se nam je poznala tudi odsotnost Miškoviča, za katerega upam, da se nam čim prej spet pridruži. Portorož je zasluženo zmagal, za kar mu čestitam. Kljub porazu bi želel pohvaliti tudi naše fante, ki so dali vse od sebe ter se borili vse do konca.”

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
“Po pričakovanjih je bila tekma težka in izenačena. Razpletla se je po naših željah. Imeli smo več moči ter pokazali večjo osredotočenost, s tem pa tekmo tudi pametno pripeljali h koncu. Čestitke fantom za prikazano igro ter prvo zmago na zelo pomembnem gostovanju.”

VIR: KZS

 

Sorodni članki