Z ukradenim skuterjem šel od Kopra do sežanske ‘Švice’

KRONIKA – V ponedeljek zjutraj je Koprčan prijavil, da mu je ponoči nekdo ukradel kolo z motorjem Piaggio Energy NRG PoWer 50, reg. št. KP AN-67. Policisti so kmalu zatem na vrhu Kačiškega klanca izsledili skuterista, ki na znake policistov ni ustavljal. Peljali so za njim mimo križišča za Divačo, proti Čebulovici, nato proti Senožečam. Čez nekaj časa so ga izgubili, nato pa našli moped med hišami v vasi Veliko Polje v občini Sežana. Zatem so izsledili še voznika in ugotovili, da gre za 20-letnega Ljubljančana, večkratnega storilca kaznivih dejanj. Odvzeli so mu prostost in ga peljali na zaslišanje na policijsko postajo Koper. Moped so policisti vrnili lastniku, Ljubljančanu pa sledi kazenska ovadba.

Na koprskem gradbišču je nekdo ukradel nagibno planirno kiblo, ki je bila zavarovana z roko rovokopača. S tem je podjetje oškodovano za 2.500 evrov.

Popoldne je Koprčan prijavil, da so mu na Cesti na Markovec ukradli moped Gilera Runner 50, reg. št. KP VN-39, vreden 1.100 evrov.

Na Kvedrovi cesti v Kopru je nekdo domačinu izpred bloka ukradel kolo z motorjem znamke Sym Orbit II 50, reg.št. KP LS-39, vredno 1.000 evrov.

Nekdo je vlomil v prostore na avtobusni postaji v Postojni. Pregledal je prostore, blagajne pa ni mogel odpreti. Po prvih podatkih ni ukradel nič, povzročil pa je za 1000 evrov škode.

Sorodni članki