Nepreviden pešec padel pod motor

KRONIKA – V nedeljo ob 8.30 se je na kolesarski cesti Izola – Koper zgodila prometna nesreča. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta šla 16-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem iz Kopra in pešec, 33-letni državljan Avstrije, oba proti Kopru. Nesrečo je povzročil pešec, ki se je z desne premaknil v levo, ko ga je prehiteval voznik kolesa s pomožnim motorjem. Pešec se je v nesreči lažje poškodoval, sledi mu plačilni nalog.

V soboto zjutraj je 42-letni voznik v Obrovu z osebnim avtomobilom zapeljal s ceste in trčil v drevo. Alkotest mu je pokazal 0,26 mg/l. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Dopoldne so policisti v Portorožu ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 12.30 je v Bertokih zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča padel 56-letni voznik motornega kolesa iz Trsta. Njegova 42-letna sopotnica, prav tako iz Trsta, se je pri padcu lažje poškodovala. Izdali so mu plačilni nalog.

V soboto ob 14.08 so prebivalci Kopra v enem od objektov na Pahorjevi ulici zaznali vonj po plinu. Na kraj so odšli gasilci in našli v garaži 42-letnega že omotičnega domačina. Ugotovili so, da je izpraznil jeklenki plina. Prezračili so prostor, domačina pa hospitalizirali. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Zvečer je v Padni nekdo vlomil v osebni avtomobil državljana Slovaške in mu ukradel moško torbico z dokumenti in gotovino.

V soboto dopoldne je na mejni prehod Jelšane kot voznik osebnega avtomobila prišel 24-letni državljan Francije. Pri pregledu vozila, osebe in prtljage so policisti našli PVC vrečko z 0,88 g smole konoplje in 10,46 g konoplje. Prepovedano drogo so mu zasegli in izdali odločbo.

V portoroški marini je nekdo ukradel dve zložljivi kolesi Herkules. Državljan Nemčije je oškodovan za 700 evrov.

Sorodni članki