Z motorjem v napačno smer, posledično trk z avtomobilom

KRONIKA – V ponedeljek ob 18.15 je 25-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem v Hrvatinih pripeljal v enosmerno cesto, najprej zaviral, nato pa zaradi neprilagojene hitrosti padel po tleh. Motor je trčil še v osebni avto, ki ga je nasproti vozil 54-letni domačin. 25-letnik je padel in se lažje poškodoval. Opravljen izredni tehnični pregled je pokazal, da moped presega dovoljeno hitrost (ugotovljeno je bilo, da dosega hitrost kar 72 km/h). Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog zaradi predelanega kolesa s pomožnim motorjem, vožnje v enosmerno in neprilagojene hitrosti.

V ponedeljek dopoldne je v Tomačevici pri Komnu padel kolesar, 64-letni državljan Italije. Vozil je v skupini kolesarjev, po klancu navzdol pa se je prevrnil čez krmilo. Poškodovanega so odpeljali v bolnišnico.

V Sečovljah je ob 17.15 otrok v spremstvu očeta prečkal vozišče, takrat pa je po vozišču pravilno pripeljal kolesar, 58-letni Pirančan, in trčil v otroka. Pri tem sta oba padla. Pozneje so otroka peljali na opazovanje v bolnišnico, policisti pa so izsledili kolesarja pri solinah. Po opravljenih razgovorih so policisti očetu otroka izdali plačilni nalog za prekršek po 7. členu ZPrCP (odgovornost staršev), kolesarju pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje (po 328. KZ) zapustitve poškodovanca v prometni nesreči.

Sorodni članki