Avtomobilistka izsilila prednost tovornjaku

KRONIKA – V sredo ob 18.13 se je v semaforiziranem križišču v Dragonji zgodila hujša prometna nesreča. V trčenju sta bila udeležena 78-letna voznica osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila, 55-letni državljan Makedonije, ki stanuje v Ljubljani. Voznik tovornjaka je peljal po glavni cesti od Dragonje proti Šmarjam. Ko je pripeljal do semaforiziranega križišča (kjer ni deloval semafor), je z njegove desne strani (iz doline Dragonje) v križišče zapeljala voznica osebnega avtomobila, ne da bi se prepričala, če to lahko varno stori, in mu izsilila prednost. Voznik tovornega vozila je trčil v levi bok avtomobila. Voznica se je v nesreči huje poškodovala, odpeljali so jo s helikopterjem v ljubljanski klinični center. Med obravnavo prometne nesreče je bil promet iz Šmarij proti Dragonji v celoti zaprt. Promet je bil sproščen ob 20.05.

Ob 18.18 se je 30-letnik iz okolice Nove Gorice s čolnom pripeljal na mednarodni mejni prehod za morski promet Piran z namenom izstopa iz Slovenije. Pri mejni kontroli se je izkazal z osebno izkaznico in potrdilom o usposobljenosti za voditelja čolna. Policisti so ugotovili, da je to potrdilo ponarejeno. Ponaredek so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanja listin.

V noči na četrtek je v Kopru nekdo vlomil v avtodom, od koder je odnesel denarnico z dokumenti in denarjem. Lastnik je oškodovan za 400 evrov.

Na avtocestnem počivališču Risnik je nekdo vlomil v avtodom in lastnikom odnesel denarnico ter 170 evrov gotovine.

V Luciji je prav tako nekdo vlomil v avtodom in iz njega ukradel dva mobilna telefona, skupaj vredna 600 evrov.

V Postojni na Volaričevi ulici je nekdo iz kletnih prostorov v zadnjih dveh mesecih ukradel  kolo znamke Wheeler Industrial, Passera 45, bele barve, vredno 1000 evrov.

V koprskem mandraču je nekdo z zadnjega dela plovila ukradel peto izvenkrmnega motorja Honda 200. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.

Dopoldne je 66-letni Izolan vozil kolo od Kopra proti Izoli. V ovinku je s kolesom zapeljal v desno preko roba kolesarske poti in padel na valobran. Pri padcu se je poškodoval po glavi, odpeljali so ga v izolsko bolnico.

V Pivki je nekdo iz kleti ukradel tri ribiške palce in plastičen kovček z orodjem (kotna brusilka, krožna žaga in vrtalni stroj ter pripadajoča oprema). Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

Ob 22.50 so policisti v Kortah ustavili 24-letnega domačina z osebnim avtomobilom. Pri preverjanju so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla veljavnost registracije (več kot 30 dni). Opravljen postopek za prepoznavo simptomov za vožnjo pod vplivom mamil je bil pozitiven, odrejen strokovni pregled pa je odklonil. Vozilo so mu zasegli.

Sorodni članki