Na sedežu Nogometne zveze izžrebalio pare Pokala Pivovarne Union

Na Brdu pri Kranju so v petek izžrebali pare šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union, v katerega se je prebilo 32 zmagovalcev drugega kroga tekmovanja. Edini prvoligaški par tvorita Celje in Mura, pokalni prvak FC Koper pa se bo na Bonifiki pomerili s tretjeligašem iz Cirkulan.

Ljutomer, ki je v drugem krogu pokala po enajstmetrovkah izločil Beltince, se bo v Stožicah pomeril z Olimpijo, vodilno ekipo Prve lige Telemach. V MNZ Murska Sobota sta za presenečenje poskrbela tudi petoligaša. Cven, ki je bil boljši od Veržeja, bo gostoval na Ravnah na Koroškem, Serdica pa bo po slavju v Martjancih odšla v Zavrč. Četrtoligaška Idrija, ki je presenetila Biljence in Vipavce, se bo v šestnajstini finala udarila z Aluminijem.

Sežanci bodo pričakali Šenčurjane, Bravo po izločitvi Radomelj čaka domača tekma z Britofom, Videm pa bo gostil drugoligaša iz Doba. Dobrovce so bile po kazenskih udarcih boljše od Korotana, v tretjem krogu pa jih v Velenju čaka Rudar, Bistričani bodo napredovanje napadali v Radencih, v drugoligaškem spopadu pa se bosta srečala Nafta in Triglav. Rogaška, ki je v 2. SNL nanizala že sedem zmag, se bo na domači zelenici pomerila z Odranci, ki nastopajo v četrtem rangu tekmovanja.

Krka, ki vodi na lestvici 2. SNL, bo po nekaj letih znova obiskala Ljudski vrt, kjer domuje Maribor, ki lovi deseto pokalno lovoriko, prvo po letu 2016. Dvakratni pokalni prvaki Domžalčani bodo gostovali v Prekmurju, pri Hotizi, ki brez oddane točke vodi v Pomurski nogometni ligi. Zagorje se bo v prestolnici burje zoperstavilo Primorju.

Tekme šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union bodo odigrane 9. novembra.

Vir in foto: NZS.si

Sorodni članki