Kronika: 24.10.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 196 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 416 klicev. Obravnavali so  29  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 4 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 9 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 421 ilegalnih prehodov državne meje.

21. 10.

V  Seči  je  nekdo  vlomil  v  stanovanjsko  hišo. V notranjosti je s stene odvijačil  televizor  in ga odnesel ven, vendar mu je po poti najverjetneje padel. Televizor je ostal na kraju razbit, storilec pa je s kraja pobegnil.

V  eni  od  restavracij  v Strunjanu so ženski ukradli torbico, v kateri je imela denarnico z gotovino in karticami.

V  Nožedu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pri tem je poškodoval kamero video-nadzornega sistema in orodje odvrgel. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je ukradel kovance iz predala.

V  Luciji so ukradli električni skiro znamke Xplore, črne barve, vreden 350 evrov.

V Izoli so 15-letniku zasegli skuter, ker nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer  so  v  Kopru  zasegli  motorno  kolo  Piagio 50 15-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V   Kopru  je  68-letnemu  vozniku  osebnega  avtomobila  odrejen  preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,69 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

22. 10.

V Kopru so iz kleti bloka ukradli električni skiro, vreden 380 evrov.

Ob  15.15  je  v  Portorožu 22-letnik z mopedom na prehodu za pešce trčil v 61-letno  peško.  Pri  tem  sta oba padla in peška se je lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Popoldan  je  v  eni  od koprskih trgovin 44-letnik ukradel artikle, vredne dobrih  50  evrov.  Varnostnik ga je zadržal do prihoda policistov na kraj, sledi mu kazenska ovadba.

23. 10.

V  Bertokih  so  ob 2. uri ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.58 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  2.30  pa so v Jagodju (izolska obvoznica) 27-letnemu državljanu Italije izmerili  hitrost  vožnje 163 km/h. Voznik je tako prekoračil hitrost za 73 km/h, zatem pa mu je še preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.54 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Luciji je nekdo vlomil v mobilno hišico, zatem pa od dejanja odstopil.

Ob  17.12 so pri Petrinjah policisti 43-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili  hitrost  158  km/h,  ob  omejitvi  90  km/h.  Sledi mu obdolžilni predlog.

Nekaj  minut  pred polnočjo so pri Hrvatinih ustavili kombi Renault Trafic, ljubljanske  registracije,  ki  ga  je  vozil 24-letni državljan Italije. V vozilu  je  bilo še 10 tujcev, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Po prvih podatkih so vsi državljani Turčije. Postopki še potekajo.

Sorodni članki