Na Roadshow po znanje, sredstva in motivacijo!

V sredo, 6.9., ob 14.00, bo v prostorih Primorskega tehnološkega park potekal Roadshow Nova Gorica, zadnji v seriji treh Roadshow dogodkov, ki se odvijajo po Sloveniji. Na njem bomo predstavili možnosti financiranja startupov s programi Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), dve zgodbi primorskih podjetnikov in nov TOP! podjetniški program Primorskega tehnološkega parka.

S predstavitvenim dogodkom v Novi Gorici, poimenovanim Roadshow, se začenja letošnji jesenski krog financiranja start-upov s 75.000 € (SK75) in 200.000 € (SK200) semenskega kapitala SPS.

Investicije SK75 in SK200 so enako kot doslej namenjene inovativnim start-up podjetjem s potencialom hitre globalne rasti, spremlja pa jih intenzivna vsebinska podpora v obliki pospeševalniških programov in sodelovanja z izbranimi start-up mentorji iz vrst uveljavljenih podjetnikov in investitorjev.

Zadnji rok za prijave v pred-selekcijski postopek letošnjega jesenskega kroga je 11. september.

Roadshow Nova Gorica bo ponudil veliko več, kot le predstavitev programov SPS. Slišali bomo dve podjetniški zgodbi – novogoričan Matjaž Komel iz GOfit, nam bo predstavil ‘Kakšni so temelji vsakega podjetja‘, primorec Martin Koterle, ustanovitelj inovativnega projekta Teodoor (Bitnot), pa nam bo zaupal, kako do več kot 200.000 € na Kickstarterju, tudi s pomočjo programa SPS.

Za vse, ki odpirajo podjetje ali začenjajo podjetniški projekt, pa je Mitja Mikuž, vodja podjetniških programov v Primorskem tehnološkem parku, pripravil predstavitev novega TOP! Podjetniškega programa, ki se začne 21. septembra v tehnološkem parku.

Roadshow Nova Gorica organiziramo v Primorskem tehnološkem parku skupaj z Iniciativo Startup Slovenije. Roadshow dogodke v Ljubljani (4.9.) in Mariboru (5.9.) in Novi Gorici omogočata Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. V programih Slovenskega podjetniškega sklada je do sedaj sodelovalo že 67 inovativnih podjetij.

Sorodni članki