Na Krasu zaradi hujše prometne nesreče cesta zaprta skoraj dve uri

KRONIKA – V nedeljo ob 12.20 se je med Štanjelom in Kobjeglavo zgodila hujša prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila iz Bukovice vozil od Kobjeglave proti Štanjelu. Zaradi vožnje z neprimerno hitrostjo je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avto, katerega je iz nasprotne smeri pripeljal 34-letni voznik iz Planine. Oba so poškodovana odpeljali v bolnišnico. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je povzročitelju pokazal 0,43 mg/l. Sledi mu kazenska ovadba. Cesta je bila zaprta za ves promet, ob 14. uri je bil promet sproščen izmenično enosmerno.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje. Ukradel je prenosni računalnik znamke Toshiba, 200 evrov gotovine ter usnjeno jakno.

V petek ob 17. uri je neznani moški poskusil oropati pošto v Prestranku. Ko je uslužbenka praznila poštni nabiralnik, je do nje pristopil zamaskiran moški in od nje je zahteval denar. S pištolo v desni roki je z levo roko prijel uslužbenko in ji dejal, da ji noče nič hudega in hoče le denar. Ob tem jo je potiskal proti vhodu v pošto, a se mu je uprla in se je začela z njim prerivati. Po krajšem prerivanju je storilec od dejanja odstopil in pobegnil. Uslužbenka se je zaklenila v pošto ter poklicala nadzorni center pošte. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V noči na soboto ob 2. uri so bili na policiji obveščeni, da na Južni cesti v Izoli gori kombi. Požar se je s kombija razširil še na dve tam parkirani osebni vozili domačinov. Kombi je v požaru popolnoma zgorel. Policisti zbirajo obvestila o dogajanju in vzroku požara.

V bližini Koštabone je nekdo vlomil v prizidek kmetijskega objekta in ukradel agregat, vreden 500 evrov.

V noči na ponedeljek ob 0.50 so policisti v Sežani ustavili osebni avto, ki ga je vozil 23-letni državljan Italije iz Trsta. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,60 m mg/l. Voznika so pridržali.

Ob 7.53 so v Šepuljah pri parkiranem osebnem avtomobilu našli negibnega moškega. Zdravnik je na kraju ugotovil njegovo smrt, z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mrtev 58-letni moški iz okolice Sežane. Policisti intenzivno zbirajo obvestila.

[slika je simbolična]

Sorodni članki