S skuterjem v obcestni kanal

KRONIKA – V četrtek ob 15.57 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Seči, kjer je bil sam udeležen 37-letni Pirančan. S kolesom Sym 25 ga je pri vožnji zaneslo in je padel v cestni kanal. Pri tem se je poškodoval po glavi, odpeljali so ga v bolnišnico Izola. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,22 mg/l. Izdali so mu plačilni nalog.

V Bošamarinu je nekdo vlomil v klet in lastniku ukradel dva mopeda Tomos Flexer, skupaj vredna približno 800 evrov.

V Postojni je nekdo domačinu vlomil v klet in ukradel večjo količino ribjih konzerv, zelenjavo v konzervah, suhe klobase, več steklenic oljčnega olja in kisa, več steklenic alkoholnih pijač, mleka in druge izdelke.

V Planini je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel 200 evrov in zlat nakit.

V četrtek, 3. 11. 2016, so koprski kriminalisti ob 15.37 v Sežani zaustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Opel Corsa, z nameščenimi italijanskimi registrskimi tablicami. Voznik predpisanih znakov za ustavljanje ni upošteval, torej vozila ni zaustavil, temveč je pričel s pospešeno hitrostjo voziti proti Vrhovljam. Kriminalisti so zapeljali za njim, v tem pa so ga še večkrat poskušali zaustaviti. Z divjo vožnjo je nadaljeval in preko mejnega prehoda Repentabor odpeljal v Italijo, kjer se je zasledovanje nadaljevalo. Skladno s Sporazumom med vlado Republike Slovenije in vlado Republike Italije o čezmejnem policijskem sodelovanju so sledili pobeglega voznika po italijanskem Krasu čez Zgonik do mejnega prehoda Gorjansko, kjer je zapeljal nazaj v Slovenijo. Z begom pred policisti je nadaljeval proti Komnu, kjer je v centru Komna najprej trčil v tam parkirano vozilo, nato pa še v službeno vozilo policije. Po trčenju so bežečega voznika prijeli kriminalisti PU Koper. Ugotovili so, da je vozilo upravljal 30-letni Izolan, večratni storilec različnih kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete. Vozilo je bilo ukradeno, in sicer 6. 10. 2016 v Izoli. Izolana so pridržali, na kraju so mu zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge, ki je bila poslana na preliminarno testiranje, osumljencu je bil odrejen tudi strokovni pregled. Kriminalisti nadaljujejo z opravljanjem preiskovalnih dejanj, za 30-letnega Izolana pa obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve več kaznivih dejanj, in sicer preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (po 299. čl. KZ-1), nevarne vožnje v cestnem prometu (po 324. čl. KZ-1) in tatvine (po 204. čl. KZ-1).
Vse, ki bi so bili priča opisanemu dogodku ali so bili neposredno vpeleteni v dogajanje kot oškodovanci, prosimo, da se čim prej zglasijo na policijski postaji Sežana ali pokličejo na 113 in tako pomagajo policistom in kriminalistom pri razjasnitvi okoliščin.

[slika je simbolična]

Sorodni članki