Ropar repetiral pištolo

KRONIKA – V ponedeljek ob 17.50 so bili na policiji obveščeni o ropu prodajalne v Kopru na Cankarjevi ulici. Neznan moški (visok, suhe postave, na glavi je imel kapuco in masko z izrezanimi luknjami za oči, oblečen pa je bil v modro trenirko) je s pištolo, katero je repetiral, zagrozil zaposleni, nato pa iz blagajne vzel manjšo vsoto denarja in pobegnil. Policisti so takoj postavili blokadne točne, vendar ga istega dne še niso prijeli.

Zvečer so bili policisti obveščeni o drzni tatvini v Kopru. Dva neznanca sta ob 20.20 uri pripeljala na skuterju po Pristaniški mimo ženske iz Izole, ki je hodila peš po parkirišču. Z rame sta ji poskušala strgati torbico, kar pa jima ni uspelo, ker je bila torbica na rami. Pri tem je oškodovanka padla in se poškodovala, saj sta jo skuterista vlekla nekaj metrov za sabo. Zatem sta odpeljala. Oškodovanko so odpeljali v izolsko bolnišnico. Neznana storilca sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja poskusa velike tatvine.

Policisti so v Portorožu ustavili voznika kolesa Sym Orbit iz Pirana. Obstajal je sum, da je vozilo predelano in presega konstrukcijsko določeno hitrost. Odrejen je bil izredni tehnični pregled, ki je sum potrdil. Sledi mu obdolžilni predlog (po 73/2 členu ZMV), izdan mu je bil tudi plačilni nalog (po 107/12 členu ZPrCP).

Iz ene od koprskih prodajaln je nekdo ukradel snežno frezo Texas 7011 BE, vredno 1.100 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki