Motorist pri trku z avtomobilom umrl

KRONIKA – V ponedeljek okrog 13.35 je 31-letni voznik motornega kolesa iz Kubeda vozil od Dekanov proti Rižani, ko je za mostičkom v Sv. Nedelji z njegove leve strani iz ogibališča čez polno črto na njegov vozni pas pripeljal 31-letni voznik osebnega avtomobila iz Rižane. Motorist je pri trku na kraju umrl. To je letos prva smrtna žrtev na cestah na območju PU Koper.

V nedeljo ob 2.43 so bili policisti obveščeni, da iz smeri izolskega mandrača proti centru pelje voznik belega osebnega avtomobila, ki je pod vplivom alkohola. Patrulja je ustavila 47-letnega domačina, kateremu je alkotest pokazal 1,03. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in sledi mu obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo iz več hotelskih sob oz. bungalovov gostom, državljanom Hrvaške, ukradel denar. Skupaj je odnesel 3000 evrov, ročni uri in športne copate.

V Ankaranu je nekdo na parkirišču ob plaži z osebnega avtomobila ukradel obe meglenki in prednjo masko vozila. Škode je za 400 evrov.

Ob 17.50 je 52-letni Lucijan na policiji prijavil goljufijo. V gostinskem lokalu v Portorožu mu je neznana ženska ukradla zlat pečatni prstan s črnim kamnom in inicialkami. Ženska ga je zavedla tako, da je prstan dal na mizo z namenom, da mu bo prerokovala. Nato mu je ukradla prstan in zlato verižico v skupni vrednosti 3000 evrov. Ženska je stara okoli 60 let, visoka med 170 in 175 centimetrov, močnejše postave, temnejše polti, ima črne lase do ramen, govorila je v hrvaškem jeziku.

Ob 19.29 je 51-letni Sežančan vozil osebni avto od Senožeč proti Štorjam, kjer je zapeljal na nasprotni vozni pas in nato na bankino. Vozilo se je obrnilo in zapeljalo na drugi pas. Voznik je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki mu je pokazal 0,95 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog. Odvzeto mu je bilo tudi vozniško dovoljenje.

V Portorožu je nekdo državljanu Italije iz zaklenjene garderobne omarice pred savno ukradel mobilnik iphone 5, vreden 500 evrov.

Nekdo je v noči na ponedeljek v prostorih pralnice v Ankaranu vlomil v dva pralna stroja oziroma predala za gotovino. V enega mu je uspelo vlomiti, v drugega pa ne. Skupna škoda zaradi poškodb na pralnih strojih je 1000 evrov.

Ponoči je nekdo izpred hiše v Piranu ukradel registrirani skuter Malaguti F12 rdeče barve, reg. KPTH-xx, star 10 let.

V noči na torek ob 1.37 so policisti na mejnem prehodu Starod pri opravljanju mejne kontrole ugotovili, da ima 25-letni državljan Albanije pri sebi vozniško dovoljenje Albanije. S pregledom listine je bilo ugotovljeno, da je popolni ponaredek. Listino so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Sorodni članki