Trk skuterja s peško

KRONIKA – V petek popoldne se je na trgu Brolo na prehodu za pešce v 63-letno Koprčanko zaletel neznan skuterist in jo lažje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je kolo s pomožnim motorjem vozil 17-letni Koprčan. Po nesreči sta si sicer izmenjala podatke, vendar je odpeljal, ker oškodovanka ni bila vidno poškodovana. Mladoletnemu povzročitelju sledi obdolžilni predlog.

V petek ob 14.20 je v Kopru na Ljubljanski cesti 41-leti voznik avtobusa iz Celja, ki je bil brez potnikov, zaradi nepravilnega premika pri menjavi prometnega pasu spregledal osebni avto, katerega je peljala 41-letna Koprčanka. Voznik avtobusa je s sprednjim levim delom oplazil desni bok osebnega vozila, avto je zavrtelo in je pristal na travi ob levem robu vozišča. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Zvečer so piranski policisti obravnavali nasilje v družini. Moškemu so izrekli prepoved približevanja in ga kazensko ovadili.

Ob 23.33 so policisti na Fernetičih ustavili voznika tovornega vozila Mercedes 308/D, reg. št. BL 239445, katerega je vozil 63-letni državljan Italije. Pri preverjanju preko evidenc so ugotovili, da je bilo vozilo 8.5.2015 ukradeno v Italiji. Policisti so mu odvzeli prostost in zasegli vozilo. Po zaslišanju je bil izpuščen, sledi mu kazenska ovadba.

V soboto dopoldne so policisti dobili prijavo, da je neznana ženska, ki je prišla v stanovanje, da bi prevzela nepravilno delujoči aparat, starejši občanki v Luciji ukradla torbico. V torbici je imela občanka osebne dokumente, bančne kartice in 1350 evrov gotovine.

Ob 16.10 se je v Kopru prevrnil gasilski kamion. 32-letni voznik iz Izole je bil na nujni vožnji, ko je v krožišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter se prevrnil na desni bok. Pri tem se je lažje poškodoval. Sledi mu plačilni nalog. Ob 18.46 je bilo vozilo odstranjeno s kraja in promet sproščen.

Ob 21.45 je policiste poklical udeleženec prometne nesreče in povedal, da so jih na cesti proti mejnemu prehodu Starod trije motoristi prehitevali. Med prehitevanjem so odbili levo zunanje vzvratno ogledalo in odpeljali naprej. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 31-letni voznik motornega kolesa iz okolice Materije peljal od Obrova proti Starodu. Pri naselju Hrušica je začel prehitevati pred seboj vozeče osebno vozilo, katerega je v isti smeri vozil 51-letni državljan Hrvaške. Motorist ni upošteval pravil varnega prehitevanja, zato je zaradi neprimerne bočne razdalje med voziloma prišlo do trka z ogledaloma. Voznika sta se nato ustavila v naselju Hrušica, o krivdi pa se nista mogli dogovoriti. Med postopkom je motorist kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Z rezultatom se ni strinjal, zato mu je policist na podlagi 9. odstavka 107. člena ZPrCP odredil strokovni pregled, katerega je odločno odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog.

Sorodni članki