Vstopil v stanovanje in okradel stanovalko

KRONIKA – V Izoli je v četrtek starejša gospa odnesla smeti iz stanovanja, pri tem pa pustila odprta vrata. To je nekdo izkoristil in ji iz preddverja ukradel torbico s telefonom, ključi in 20 evri.

Zvečer je v koprskem lokalu 39-letni gost lokala prišel v spor z lastnikom lokala. Ta ga je s steklenico udaril po glavi in ga poškodoval (presekanina). Gosta so odpeljali v bolnišnico, 48-letnemu lastniku pa sledi kazenska ovadba.

Ob 20.31 so bili na policiji obveščeni, da Koprčan na Gortanovem trgu v Kopru grozi z bombo v roki. Policisti so šli nemudoma na kraj in ga našli na terasi gostinskega lokala na Staničevem trgu v Kopru. Zaradi preprečitve napada oziroma samopoškodovanja ter preprečitve nevarnosti za okolico so policisti uporabili prisilna sredstva, ga vklenili in opravili varnostni pregled, kjer pa bombe niso našli. 51-letni Koprčan je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost (po I. odstavku, 309. člena Kazenskega zakonika), ker je poklical na interventno številko policije 113 in naznanil, da ima v roki bombo in da grozi (rekel je tudi da grozi tudi otroku). S tem je povzročil, da so državni organi ukrepali brez potrebe.

Ob 3.40 je 45-letnik iz okolice Postojne vozil osebni avto od Kazelj proti Štorjam, kjer je zapeljal s ceste. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 0,51 mg/l alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog, prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Neznanec je okoli 3.10 ure pristopil do parkiranega tovornega vozila na Ravbarkomandi, medtem ko je voznik spal v vozilu. Ukradel mu je tablični računalnik in 55 evrov gotovine.
Ponoči je nekdo vlomil v lokal v Kopru. Ukradel je blagajniški minimum, zatem pa še gotovino iz zidnega trezorja. Lastnik je oškodovan za 1400 evrov.  

Sorodni članki