Kronika: 28.12.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 66 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 163 klicev. Obravnavali so  12 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete  so obravnavali 5 vlomov in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervencij.

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 120 nezakonitih prehodov državne meje.

V  Portorožu je nekdo vlomil v trafiko, iz katere je zatem odnesel gotovino in 41 paketov tobačnih izdelkov.  V Kopru je nekdo vlomil v avtomat za napitke in ukradel hrano in pijačo.

Dopoldan  se  je  sprožil  alarm višinske kontrole  v  predoru  Dekani. Ugotovljeno  je bilo, da je imel 37-letni voznik previsoko naložen tovor na tovornem  vozilu.  Izdan  mu je bil plačilni nalog, za podjetje sledi hitri postopek.

Ob  21.45  so  v Luciji ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ima  ukrep  prijetje  in  privedba  v  zapor.  Na  začetku je povedal lažne podatke,  zatem  so  ugotovili  njegovo  dejansko  identiteto.  Voznik nima veljavnega  vozniškega dovoljenja, zato so vozilo zasegli, lastnici vozila, ki  je bila poleg kot sopotnica, pa izdali plačilni nalog, ker je omogočila upravljanje  vozila  osebi  brez  vozniškega  dovoljenja.  Odrejen preizkus alkoholiziranosti  je  pokazal  rezultat  0.52  mg/l.  40-letniku  je  bilo odrejeno  pridržanje, priveden bo na prestajanje zaporne kazni. Sledi mu še plačilni nalog in obdolžilni predlog.

Ob  23.06  nas  je  poklical  Koprčan  in  prijavil, da sta do njega, ko je parkiral  vozilo  na  trgu  v Kopru, pristopila dva mladeniča in ga večkrat udarila.  Na  kraj  je  bilo  poslanih  več policistov. Najprej so po opisu izsledili  21-letnika,  zatem  pa  20-letnika,  ki  je  poskušal pobegniti. Nazadnje  so  ugotovili  še  identiteto  29-letnika.  Oškodovanec  je podal kazensko  ovadbo  za  sum storitve kaznivega dejanja nasilništva. Policisti zadevo še preiskujejo.

Sorodni članki