Eksplozija v Kopru

27.   decembra  ob  21.23  so na Policiji bili  obveščeni  o eksploziji  na Župančičevi ulici v Kopru, ki je poškodovala trojna vhodna vrata in
tam  parkiran osebni avtomobil. Prve informacije kažejo na to, da je počilo močnejše  pirotehnično  sredstvo  (petarda).  Po trenutnih podatkih se išče moški,  ki  je  bil na kraju oblečen v temno jakno s kapuco, jeans hlače in obut v črne superge. S kraja je stekel proti Prešernovem trgu. Trenutno  poteka  intenzivna  kriminalistična preiskava. Zadevo obravnavaj kot kaznivo dejanje  Povzročitev  splošne  nevarnosti  (po  314.  členu Kazenskega zakonika), za katero je zagrožena kazen zapora do 5 let.

Sum na povezana dejanja

Policisti in kriminalisti PU Koper so od 17. 5. 2021 do 27. 12. 2022 obravnavali osem kaznivih dejanj, pri katerih je bilo kot sredstvo storitve uporabljeno močnejše pirotehnično sredstvo oz. vnetljiva tekočina. Skupna značilnost teh dogodkov je, da so oškodovanci sorodstveno povezane fizične osebe oz. njihovi sosedje oz. njihovo podjetje. Predmet napada so vhodna vrata stanovanjskih in poslovnih objektov ter vozila in zunanje enote klimatskih naprav.

Štiri dejanja so bila storjena na območju mestnega jedra Koper, tri na območju Spodnjih Škofij, eno pa v Izoli, ko je bil objekt napada osebni avtomobil. Doslej so bili odkriti trije osumljenci, ki so bili tudi že kazensko ovadeni na Okrožno državno tožilstvo v Kopru (od teh en mladoletnik). Identificiran je bil tudi četrti osumljenec, ki je bil tudi že zaslišan na policiji. Trije osumljeni so z območja Policijske uprave Koper, eden pa z območja Ljubljane. Glede ostalih dogodkov preiskava še poteka.

Vse, ki bi o teh dejanjih vedeli kaj konkretnega, prosijo, da to sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Sorodni članki