Kronika: 27.12.2022

Policisti  Policijske  uprave  Koper  so  v  zadnjem  vikendu intervenirali  v  182 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 521 klicev.  Obravnavali  so  35  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 2 z lažjimi  poškodbami,  zasegli  so  4  vozila.  S  področja kriminalitete so obravnavali  4  vlome in 4 tatvine ter 1 ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 10 intervencij. Na območju Policijske  uprave  Koper  so v  zadnjem  vikendu obravnavali 170 nezakonitih prehodov državne meje.

23. 12.

V eni od koprskih prodajaln sta se sprli stranki. Ena ženska naj bi pričela žaliti  drugo,  jo pljunila in udarila, druga je žalila nazaj. Med njiju je stopil  moški, da bi ju pomiril, zatem pa je ena od žensk izvlekla solzivec in  druga  dva  popršila.  Policisti so zbrali obvestila in ženskama izdali plačilni nalog.

Pomorski  policisti  so  popoldan  pri  Valdoltri  ustavili  čoln, ki ga je upravljal  41-letni  moški.  Izkazal se je s Potrdilom o usposobljenosti za voditelja čolna, za katerega policisti sumijo, da je ponarejen. Potrdilo so mu  zasegli  in  poslali  na URSP, da se potrdi ali ovrže sum ponaredka. Po ugotovitvah URSP sledi ustrezen ukrep.

V  Luciji  so  16-letniku  zasegli moped, ker je predelan. Sledi obdolžilni predlog.

V  Tribanu  je  bil  odkrit  ukraden skuter Piaggio ZIP 25. Obveščen je bil lastnik,  da  lahko  prevzame  skuter, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob  19.  uri  smo bili obveščeni, da najstniki mečejo petarde proti ljudem. Policisti  so  na  kraju  identificirali  17-letnika in mu zasegli 40 kosov pirotehničnih izdelkov Macola. Sledi obdolžilni predlog.

Na cesti od Gračišča proti Kubedu so ob 23.50 ustavili osebni avtomobil Bmw 320D  X  drive,  francoske  registracije.  Vozil  ga  je 45-letni državljan Severne Makedonije, z urejenim prebivanjem v Italiji, v vozilu je bilo še 7 državljanov  Turčije, ki so nezakonito pristopili državno mejo. Postopki še potekajo.

24. 12.

Pri  Galantičih so ob 1.30 ustavili osebni avtomobil Opel Zafira, madžarske registracije. Vozil ga je 30-letni državljan Moldavije, v vozilu je bilo še 7 državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ob  2.  uri so pri odcepu za Gabrovico ustavili vozilo VW T-Roc, francoskih registrskih tablic. Voznik je bil 50-letni državljan Turčije, z dovoljenjem za  prebivanje  v  Franciji.  V  vozilu  je  bil državljanka Turčije, ki je nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Ob 2.30 so pri Pregari ustavili vozilo Renault Megane, vozil ga je 27-letni državljan  Ukrajine,  v  vozilu  je  bilo  6  državljanov  Turčije,  ki  so prestopili mejo nezakonito.

Pri  Dragonji  so ob 18. uri prijeli 4 državljane Turčije, ki so prestopili mejo  nezakonito,  poleg  njih  pa  še  voznika  osebnega  avtomobila Škoda Octavia, 47-letnega državljana Severne Makedonije. Vozilo je obtičalo izven vozišča v kanalu. Postopki še potekajo.

Ob  21.50  so  na  Mostičju  ustavili  vozilo  Chrysler  Vojager,  romunske registracije.  Vozil ga je 46-letni državljan Ukrajine, v vozilu je bilo še 12 državljanov Iraka, ki so prišli v Slovenijo nezakonito.

V Kopru so ob 22.45 zasegli osebni avtomobil 29-letni voznici iz Ljubljane, kateri  je  odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,88 mg/l, vozila pa je tudi brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

25. 12.

Ob  16.20  so  v Portorožu ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  je  preizkus  alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  18.30 so pri Sečovljah zasegli osebni avtomobil 47-letnemu vozniku, ker je  vozil  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  potekla  pa  je  tudi registracija vozila. Sledi obdolžilni predlog.

Nekdo  je  vlomil  v muzej v Portorožu. Ukradel je fotoaparat Nikon, vreden 600 evrov.

26. 12.

Ob  0.30  so  na  Ljubljanski  v Kopru ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je pred tem med vožnjo na Ankaranski cesti v Kopru izstrelil signalno  raketo.  Med  postopkom  je policistom sam izročil še dodatnih 39 signalnih  raket.  Signalno  pištolo  in  rakete so mu zasegli po določilih ZP-1,  zaradi  kršitve  določil 48/I ZEPI mu sledi obdolžilni predlog na OS Koper, oddelek za prekrške.

V  Piranu  je  nekdo  vlomil  v galerijo, iz katere je odnesel razstavljene kipce in nekaj gotovine.

Popoldan  so  na  Škofijah  ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Hitri  test  za  droge  je  bil  pozitiven  na kanabis in kokain, voznik je odklonil strokovni pregled. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Na  Cesti  Zore  Perello Godina v Kopru je nekdo poškodoval kavni avtomat s pirotehničnim sredstvom.

Ob  22.45  smo bili obveščeni, da sta se pred lokalom v Portorožu stepa dva moška.  Na  kraju  so  policisti  ugotovili,  da  je  55-letni moški pričel nadlegovati  ženske  v  družbi, ki je sedela za mizo. Moški iz družbe ga je opozoril,  naj  preneha,  ta  pa  ga  je udaril in brcnil ter ga s tem tudi poškodoval. 55-letniku sledi kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo vlomil v avtomat za napitke. Ukradel je hrano in pijačo.

Sorodni članki